Gå til innhold

Ustabil wifi


xce

Anbefalte innlegg

Trenger tips på hvordan å få koblet stasjonær pc til router. Pc og router står i forskjellige etasjer. Har veldig ustabilt nett. Veldig irriterende under spilling. Ønsker å få kabel direkte fra pc til router men pga avstand er dette vanskelig. Vet det finnes bokser for å koble gjennom strømnettet, men mener disse krever at det skal gå innenfor samme kurs.

Noen som har tips på hvordan jeg kan få nettet mer stabilt eventuelt kan få kabelen ned til routeren på en smartere måte enn masse borring og listing?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva gjelder wifi:
- Sjekk at du har en ruter av nyere dato, med dual band og 5Ghz nett. Sjekk også at din stasjonære PC har en moderne trådløs mottaker, gjerne med antenne.

- Sjekk at du bruker 5Ghz nett. Det tåler forstyrrelser bedre

- Dersom du rett og slett har for dårlig rekkevidde, prøv å flytte ruteren til et smartere sted om det lar seg gjøre. Hvis ikke, kan du vurdere Google mesh, eller en wifi repeater.

 

PS

En del sånne strømdingser funker på tvers av kurser også, men da blir visstnok latency/ping dårlig.

Endret av Drogin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

5 ghz nett klarer ikke lengere rekkevide ofte 5-10 meter. Men kan klare teoretisk 933 mbit  Wireless AC. Med 4 antenner. Ofte de med innebygd antenne er ofte dårligere praksis.

 

2.4 Ghz klarer mye lengere rekkevide men ofte mellom 100-150 mbit på 100 meter avstand med optimale forhold.

Prøv å bytt trådløs kanal er garantert det som er problemet. sjekk med https://www.acrylicwifi.com/en/wlan-software/wlan-scanner-acrylic-wifi-free/

dog er disse de beste ruterne på markedet og lite vegger som forstyrrer.

 

Ellers er kabel\fiber bedre en trådløs, homeplug kan brukes men blir varme og ustabile etter 1-2 år og dårlig hastighet er ofte problem. Du er heldig hvis du får 50\70 mbit på forskjellig kurs. Eller dobbelte på samme med det beste utstyret på markedet.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Tusen takk for kjempe respons?

Har vært på tanken på å bytte til Google Wifi pga fleksibiliteten og brukervennligheten. Har en dlink router fra 2011, noe fra canal digital. Veldig frustrerende til tider når man bynne å plages med streaming. Tplink nettverkskortet stoppet å fungere for noen dager siden og hsr vært nån å bruke usb adapter siden. Er asus nettverkskortene å anbefale? Så et til ca 700 kr (husker ikke navn) som vsr anbefalt. Vil helst ha mest muli inni kabinettet og minst mulig dingebomser flytende omkring

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Prøv å bytte kanal på routeren. Du kan ha problemer med interferenser. Jeg har den billigste routeren de selger på Teknikmagasinet, byttet kanal og får 60+ Mbit/sek fra en router som står i etasjen over.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...