Gå til innhold

Overgang optisk kabel til coax digital lyd


Anbefalte innlegg

Kjøpte meg en Phillips dvdr70 - og fant ut at den digitale utgangen på den spilleren av av coax stanadarden. Beklagligvis for meg har forsterkeren min bare optiske innganger, og forsterkeren er såpass dyr/bra at jeg ikke har planer om å skifte den ut (hvis jeg ikke må). Så nå går det i vanlig dolby stereo :-( som forsterkeren emulerer ut til 5.1.

 

Spørsmålet er om det finnes en liten dingseboms som kan konventere coax signalet til optisk signal..Tviler egentlig på det, men det er verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker så meget Jag - det var akkurat en slik "dingseboms" jeg så etter. Prisen var heller ikke så ille. Er så nærme å bestille den. :thumbs:

 

Er det noen her som har prøvd denne boksen? I og med at det er digital - digital så bør det jo ikke være store kvalitetstapet, men det må jo være en form for elektronikk som "oversetter" fra coax til optisk, og der det er oversetting, der er det mulighet for kvalitetstap. Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar

Optisk signal gjør at det blir oversatt til "lys". En veldig bra Coax er vist bedre enn optisk. Hvis du ikke har et veltrent øre og høytallere i 100.000 klassen så er vel tapet i en slik boks ikke hørbart.

Har selv optisk og det duger.

Du kan jo høre med fabrikken om de har noe datablad på boksen for sikkerhet skyld.

Lenke til kommentar

Er i utgangspunktet enig med deg Arve. Hadde som sagt optisk på den tidligere spilleren, og var veldig fornøyd med lyden. Det jeg er redd for er at denne boksen ikke er dimensjonert for 6 kanalers lyd og at den ikke klarer å henge med i svingene. Det står jo at den er perfekt for folk med mp3 spillere etc, og det er jo bare stereo. Med mine begrensede hifi kunnskaper, så trekker jeg konklusjonen at det må mye mere data gjennom boksen som skal oversettes når det er 6 kanaler enn når det er 2 - og om det kan føre til kvalitetstap. (Høytalerene mine går det nok 10 av før jeg når prisklassen du refererte til :-) )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...