Gå til innhold

FORSKNING: Dette kan bli løsningen på fôrproblemet i norsk oppdrett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Disse tareanleggene kan plasseres nært oppdrettsanleggene, slik at taren kan leve godt av avfallsstoffene fra lakseoppdrettsanleggene, sier professor ved NTNU, Kjell Inge Reitan."

 

Med andre ord er EU sin satsing på "Multi-use of the ocean" noe som kan vise seg å bli en ny industri.

Tanken deres er at store konstruksjoner på havet kan kombinere energiopptak fra vind og bølger med matproduksjon fra fiskeoppdrettsanlegg og algefarmer.

Salmar sin nye havmerd er starten på et industrieventyr, men skal Norge være med i kappløpet om disse arbeidsplassene må politikerne på banen.

Vi kan lære av oljeindustrien, ved at politikerne subsidierer 90% av leteaktiviteten og får igjen pengene med renter ved å kreve 78% skatt av overskuddet i oljevirksomheten.

Fornybar energi har andre utfordringer, ved at risikoen ikke er knyttet til om det finnes energi på havet, men de som satser pengene sine må konkurrere mot nedbetalt vannkraft.

Skal multi-use av havet bli industri i Norge må ordninger av typen Feed-in eller El-sertifikater brukes.

Staten blir den store vinneren ved å subsidiere ny industri på denne måten.

Lenke til kommentar

En fantastisk utviklingsmulighet.

Både for fremstilling av eget norskprodusert fiske for. ( blandet med avfall/avskjær fra landbruket?), og for Hydrogen-produksjon. ( Og dermed også Oksygen-produksjon til fiskemærdene og algeproduksjon.)

Vår matproduksjon vil komme til å bli uavhengig av for-import. Da kan vi gjøre oss uavhengig av olje-eksport for veldfersbyggingen i Norge.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-aheeSuTd

Hva er galt med kun å leve av naturens overskudd - naturkapitalens renter? Hvorfor all denne overoptimalisering og kommersialisering av biologiske ressurser? Vekstfilosofien er ikke kompatibel med begrensede ressurser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...