Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Piratpartiet ønsker å fortsette bruk av kontanter i Norge, utredning av borgerlønn, styrking av heimevernet, ingen tvang i kommunesammenslåing og mer som du kan lese om her:

 

https://www.piratpartiet.no/valgprogram-2017/

 

Naturligvis er også modernisering av åndsverkloven og breddedemokrati også viktig. Det står det om i kjerneprogrammet vårt, som vi har egen tråd for.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skulle gjerne hatt litt mer argument angående kommunesammenslåing, dere sier de bør slås sammen om kommunene ikke er i stand til å levere godt nok, men er innbyggerene best til å bestemme det?

 

AtW

Vi mener at de bor i en bestemt kommune er det som vurderer best om de ønsker om kommunen de bor er bra som den er. Det er de som må leve med konsekvensene av en sammenslåing. De er de som vet best hvor lang reisetid er til kommunesenteret.

 

Vi har ikke fastsatt noen retningslinjer for når kommuner bør slås sammen. Vi har bare fastsatt at antall innbyggere ikke er argument i seg selv for sammenslåing, fordi reiseavstander har også mye å si for om en føler tilhørighet til sentrum i kommunen. Som skrevet i valgprogrammet: "Antallet innbyggere i en eller flere kommuner er ingen begrunnelse for sammenslåing. Faktorer som er relevante for vurdering av sammenslåing er lokale forhold som boligmarked, boligmønster, arbeidsmarked, eksisterende infrastruktur og behov for ny infrastruktur. Dette må samles som ett sammenslått hensyn som ses opp mot behovet for å bygge en kommuneadministrasjon og kommunaldrift som er stor nok til å gi et fullverdig kommunalt tilbud til alle kommunens innbyggere."

 

Når det er nevnt, kan hvert enkelt lokallag i Piratpartiet anbefale eller fraråde sammenslåing basert på faktorene nevnt i utdraget ovenfor, men de kan ikke stemme for eller mot det i kommunestyremøte. Det mener vi at innbyggerne skal få lov til å bestemme.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan stiller partiet seg til privatisering av eldreomsorg og helsevesen generelt?

 

Bør man innføre minstemål for sykepleiedekning og bemanningsnivå generelt?

 

Det lille vi har om dette området er i søyle om næringsliv og økonomi i kjerneprogrammet vårt:

"Piratpartiet ønsker å støtte et aktivt og konkurranseutsatt marked med innovasjon og vekst som kan støtte velferd og andre grunnleggende aspekter av samfunnet som utdanning og helsetjenester. Pirater tror hverken på privatisering eller nasjonalisering, men søker heller å finne en balanse mellom disse to og finne ut basert på forskning og offentlig debatt hvilken metode som er mest effektiv."

 

Det som er viktig for oss på dette feltet er å vurdere hva som er best for pasientene ut fra deres behov og lokale forhold. Det vil si en gyldig middelveg, altså noe privatisering.

 

Vi har ikke vedtatt minstemål for bemanning i helsesektoren, men vi mener naturligvis at den må bemannes forsvarlig. Konkrete vedtak om politikk for dette i partiet håper vi på å få til i løpet av neste år.

 

Takk for at du spør om dette. Vi skal få diskutert dette grundig i tida etter valget for å få utfyllende politikk om dette og andre områder innenfor helse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...