Gå til innhold

KOMMENTAR: – Lær av finansbransjen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, hvis finansbransjens digitaliserte system gjør noe feil så mister kanskje en eller flere en betydelig eller ubetydelig mengde penger, som det kan ryddes opp i etterkant til nød, no foul?. Tør vi si det samme hvis et akuttmottak skal ta en rask avgjørelse på feil data?

Det er nok en grunn til at det går sakte, det er tross alt veldig sensitiv informasjon og ikke minst kritisk viktig at kvaliteten på informasjonen ivaretas.

 

Til syvende og sist tror jeg vi skaper mer "verdier" når vi unngår ordet finans i sammenheng med helse ;-)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nå har riktignok bankene finpusset på nettbankløsningene sine i 17 år og Vipps o.l. er kun en simpel brukergrensesnitts-innovasjon som i utgangspunktet rir på toppen av kortinfrastrukturen. Er bank og finans virkelig fremst hvilket gjelder digitalisering? Fhv. BBS med BankID, BankAxept, eFaktura m.fl. er dog et godt eksempel på at bransjen har klart å samarbeide om fellestjenester som har kommet kundene til gode...

Lenke til kommentar

I beste fall bob bob ikke sant!

 

Outsourcing av it drift - Helse Sør Øst har allerede prøvd! Det gikk jo kjempebra...

Lovverket innen helse er en "gordisk knute"

 

Det som før var såkalte rådgivere er i dag mer eller mindre selgere

 

Bankene vil fjerne kontantene for at de selv skal tjene mer penger og liksom bidra til mindre svart arbeid eller hvitvasking, når at de innerst inne vet at dette på innen måte vil begrense verken svart arbeid eller hvitvasking. Dette underbygges også av internasjonal forskning på området.

 

Finnes det noe mer kynisk bransje enn bank/finans æh nei

 

La helse være helse og finans være finans

Lenke til kommentar

Helse var tidligere ute enn finans med å ta i bruk statistikk. Statistikk er en av grunnpilarene for moderne helse siden 1800-tallet. Datamaskiner elsker statistikk. Digitalisering, e-helse, velferdsteknologi, Big Data, AI, You Name It, er noe som bare skriker etter å bli tatt i bruk. Finans har holdt på siden 1970. Gevinsten var enkel å ta ut tidlig. Med stadig mer moden teknologi, er turen kommet også til oss.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...