Gå til innhold

Hjelp til fornuftig plassering av Trådløse rutere


Anbefalte innlegg

De siste tre årene har vi hatt internett fra den lokale strømleverandøren via  Radioantenne. Dette har vært veldig ustabilt, så vi har nettopp skiftet over til Bredbånd fra Telenor. (Linjen blir koblet opp i morgen)

I den forbindelse lurer jeg på hvordan det er mest fornuftig å plassere trådløse ruterne mine. Jeg har tenkt å bruke routermodem fra Telenor P8702N i bridgemodus og fortsett og bruke min Asus RT-AC87U som hovedrouter.

 

Uttaket med gammel leverandør var på hovedsoverom i 1.etg. Se under:

 

post-82494-0-63009100-1502384355_thumb.jpg

 

Uttaket fra ny leverandør ligger i 2 etg. Tegning under:

 

post-82494-0-01813200-1502384211_thumb.jpg

 

Jeg tenkte da altså å flytte hovedruter opp i 2 etg, men er litt usikker på hvor  det er mest fornuftig å sette den. Og om jeg burde flytte Asus RT-N66Ù til ett annet sted enn under trapp (er ikke lukket trapp) hvor den står nå. Nettverksledning fra anneks kommer inn der, det er derfor den står der nå. Det er også denne ruteren jeg har NAS og harddisker koblet til og får de fortsatt stå slik så fungerer det iallfall.

Hvordan burde jeg plassere hovedrouter for å få best dekning i 2 etg tror dere? Og hvordan vil dekningen virke "nedover" i etasjen under. Gjennom etasjeskiller?

Lurer på trekke nettversledning fra modem til gangen utenfor soverom 4 og sette hovedrouter der og så  trekke ledning fra denne igjen og ned under trapp hvor Asus RT-N66U står. Denne vil da som før stå der og ha nettverksledning videre ut til anneks.

 

Ett lite spørsmål før oppsett i morgen. Lenge siden vi hadde bredbånd fra Telenor. Fra nettverksinntak til modem i hvilken port? DSL eller WAN? Og videre fra Modem som skal være i bridge til hovedruter bruker man hvilke porter?

 

 

Endret av Sissel B
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

wifi analyser og sjekk signalet på mobilen... litt vanskelig å si basert bare på skisse, hva slags forbindelse får du fra telenor?

BREDBÅND 10/1 . Det er det beste som kan leveres der jeg bor.

 

Du tenker jeg sjekker signal i dbm rundt om i huset med forskjellige plasseringer? Hvilken signal styrke regnes som «bra»? Hvilken ville du minst hatt i hvert rom?

 

Bør kanskje sette forskjellige navn på nettverk i 1.etg og 2.etg for å kunne skille hvilken ruter man til enhver tid er koblet til og da kanskje?

Lenke til kommentar

 

[...]Du tenker jeg sjekker signal i dbm rundt om i huset med forskjellige plasseringer? Hvilken signal styrke regnes som «bra»? [...]

https://eyenetworks.no/wifi-sentralen/god-tradls-signalstyrke-hva-kreves

 

 

Tusen takk. Det var en kjekk link :)

 

Hvordan gjør dere det egentlig med flere rutere/aksesspunkt? Setter dere alle til samme navn og lar enhetene skifte rundt som det passer dem, eller bruker dere forskjellige navn som for eksempel nett_1etg, nett_2etg, nett_anneks og kobler manuelt til det nettet som har best signal?

Endret av Sissel B
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...