Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sykepenger


Anaio

Anbefalte innlegg

Jeg ble fulltidssykmeldt i januar på grunn av relativt omfattende hjerteproblemer. Ble gradvis bedre naturligvis, men er fremdeles ikke helt tilbake til utgangspunktet. Jobbet på en intensivavdeling og det var vanskelig å få til tilrettelegging, noe det er antatt at jeg vil trenge over lengre tid. Heller enn å gå 100% sykmeldt, fikk jeg i juli en 60% stilling som fagutvikler i et privat firma. Planen var da å gå 40% sykmeldt frem til sykepengeperioden var utløpt og jeg eventuelt kunne søke AAP (om jeg ikke blir friskere, selvsagt). Å søke 100% stilling og bli gradert sykmeldt ble ansett som lite hensiktsmessig da jeg antakeligvis kommer til å trenge å jobbe redusert i lang tid. Dette ble avklart med NAV.

 

Så viser det seg at fordi jeg tjener mer i den nye jobben, lider jeg ikke noe vesentlig økonomisk tap (et par hundrelapper i måneden), ergo har jeg heller ikke krav på sykepenger for å være 40% sykmeldt. Altså er inntekten fra intensiv en arvesynd som vedhenger i det tilsynelatende uendelige. Det jeg kunne gjøre for å bote for arvesynden, var å bli friskmeldt og jobbe 100% i fire uker, slik at sykepleiegrunnlaget ville blitt beregnet ut fra ny inntekt. Derimot er det helt umulig for meg rent fysisk å jobbe 100% over fire uker, og jeg har lite lyst til å ende opp som 100% sykmeldt igjen. 

 

Derfor:

- Stemmer det at jeg faktisk ville fått mer utbetalt ved å gå 100% sykmeldt i gammel jobb enn å jobbe 60% i ny?

- Er systemet laget slik at jeg skal kunne dra både velferdssamfunnet og verdiskapningen ned i avgrunnen? Jeg tviler på at det er mange andre i min situasjon som likevel velger å jobbe.

 

Jeg kan ikke skjønne at sykepengegrunnlaget ikke beregnes ut fra stillingsprosent heller enn lønn? Jeg lider jo fremdeles et 40% inntektstap? Noen som har peiling?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sykepenger dekker utelukkende tap i pensjonsgivende inntekt. Hvis din pensjonsgivende inntekt i ny deltidsstilling er lik eller høyere enn den inntekt du hadde tidligere, er det korrekt at sykepengene blir gradert opp mot inntekt. Sykepenger kan også graderes opp mot arbeidede timer. Hvis du tjener så og si det samme som tidligere i ny stilling vil du ikke ha rett til sykepenger, ellers ville du totalt sett få en større inntekt enn det du hadde før sykmelding. 

 

Som sikkert kjent kan sykepenger graderes helt ned i 20%. 

 

Slik jeg oppfatter deg så tjener du omtrent likt, noe som betyr at du har fått den ekstra betalingen i form av økt fri (lik lønn for mindre arbeid). 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 Det jeg kunne gjøre for å bote for arvesynden, var å bli friskmeldt og jobbe 100% i fire uker, slik at sykepleiegrunnlaget ville blitt beregnet ut fra ny inntekt. Derimot er det helt umulig for meg rent fysisk å jobbe 100% over fire uker, og jeg har lite lyst til å ende opp som 100% sykmeldt igjen. 

 

 

Tviler sterkt på at det er 4 uker du må jobbe for å få nytt sykepengegrunnlag. Det er heller snakk om en ny arbeidsgiverperiode, altså du må være frisk i 16 dager. 

 

Anonymous poster hash: 34890...51a

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...