Gå til innhold

Bilutleie på Korsika - manglende kredittkort


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har en kjempeutfordring som jeg håper noen har erfaring med og kan hjelpe meg med.

 

Kjæresten min og jeg skal til en landsby i Korsika, hvor vi har vært heldige og fått tak i en super leilighet. Vi reiser på lørdag til Ajaccio, og skal leie bil herfra og kjøre til landsbyen. Bilen ble bestilt og forhåndsbetalt på Hertz, etter informasjon fra Norgeskontoret om at debetkort var OK til bestilling av bil. 

I ettertid har det vist seg at kontoret på flyplassen KREVER kredittkort for å hente ut bilen. Hertz Norge har beklaget dypt og gitt oss full refusjonsmulighet samt sendt et gavekort (!), men det hjelper oss ikke så mye. Vi bestilte kredittkort rett etter at vi fant ut av dette, men det ser ut som det akkurat ikke rekker fram i posten før vi drar. Jeg har ikke kanselleringsmulighet på flybillettene, og alle hoteller i Ajaccio er svindyre nå. 

 

Har noen vært i liknende situasjon og klart å finne en løsning med utleieselskapet?

 

Kjæresten min er sjåfør og bilen er betalt i hennes navn. Jeg har ikke lappen og kan ikke registreres som andresjåfør (mitt kredittkort har heller ikke kommet fram så det spiller forsåvidt ingen rolle). 

 

Jeg er fristet til å bare møte opp på kontoret ved flyplassen og spille dum, og håpe de ikke har hjerte til å avvise oss.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil anbefale å i alle fall snakke med dem og ta med utskrift av skriftlig korrespondanse med Herz.

 

Ved reise brukes kredittkort utstrakt som erstating for depositum og dere vil oppleve at det er hoteller hvor dere ikke får sjekket inn uten kredittkort selv om rommet allerede er betalt. Dette kan sammelignes med 3 måneders depositum for leie av leilighet som skal sikre utleier om leiligheten blir ramponert. Noen hoteller kan muligens ta imot et depositum på et par tusen kroner istedenfor sikkerhet via kredittkort.

 

Vær forberedt på at bilutleier kan være åpne for at dere betaler inn et depositum, men det kan bli en ganske så høy sum. Husk at det ofte er grenser (10kNOK typisk) på hvor mye kontanter man på en uke kan ta ut på et  enkelt debetkort.

 

Å reise uten å ha kredittkort er rett og slett ikke normalt i 2017. Så vær forberedt på mistenksomhet mot dere og spørsmål om hva som er galt med dere: Er dere kriminelle eller har dere masse inkassosaker mot dere siden dere ikke har kredittkort?

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Hva slags kort er det kjæresten din har? Er det et vanlig Visa kort fra en norsk bank bør det gå bra. På sidene til Hertz står det følgende: "Debetkort, e.g. Maestro, Electron og bank axept er kun tillatt som forskuddsbetaling. Ved skranken må kunden fremvise betalingskortet samt gyldig kredittkort i kundens navn."

 

Problemet med et Maestro eller Visa Electron kort er at leiebilselskapet ikke kan reservere et depositum på disse kortene men det skal fungere helt fint med et vanlig norsk Visa kort. Men dere må være klar over at leiebil selskapet normalt tar et depositum tilsvarende egenandelen på forsikringen + en tank bensin og deg kan fort ligge på rundt 1000 EUR. Når de har gjort en reservasjon på kortet reduseres disponibelt på kortet tilsvarende så dere må være sikre på at det er nok penger på kontoen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...