Gå til innhold

Beinhinnebetennelse, men skal i forsvaret om én måned. TRENGER RÅD!


Enele

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal inn i forsvaret om akkurat én måned, men har uheldigvis fått beinhinnebetennelse i begge beina. Har hatt det i 5-6 uker nå, og har blitt mye bedre, men det er fortsatt en god vei å gå. Kan ikke gå så langt uten å få vondt, og bruker derfor krykker og rullestol for å avlaste. 

 

Trenger derfor råd og tiltak for hvordan jeg kan bli bra på en måned! Jeg har gledet meg til forsvaret lenge, og brenner veldig for det. Kommer til å bli knust hvis beina skal ødelegge alt..

 

Hittil har jeg brukt krykker for å avlaste. Jeg har kuttet ut aktivitet som har forårsaket betennelse, har egentlig kuttet all slags trening. Bruker varmeflaske om kveldene, og varierer mellom kaldt og varmt for å få blodsirkulasjonen opp. Bruker også støttestrømper, og betennelsesdempende salve. Hva mer kan jeg gjøre? kjerringråd? andre tiltak jeg ikke vet av?

 

Jeg kommer til å dra inn i forsvaret uansett om jeg er bra i beina eller ikke. Så må hvertfall prøve å bli mest mulig frisk, slik at beina tåler litt belastning.

 

 

HJEEEELP 

Endret av Enele
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Har også slitt med samme type betennelse, men ikke samme type grad. Viktig at du gjør øvelser for å roe betennelsen ned, det hjalp hvertfall for meg.

 

Det verste for meg var løping på asfalt, så prøv å unngå det hvis du kan. Å gå med sekk var ikke noe problem for meg hvis du husker å tøye ut leggene mens du holder på. I rekrutten blir det mye løping frem og tilbake fordi man har "dårlig tid". Det kan hende du får en stilling der du slipper å belaste leggene dine, men ikke prat så mye om skaden din under rekrutten ettersom de kan prøve å kaste deg ut

Lenke til kommentar

Jeg mener du bør vurdere å søke om utsettelse. Når betennelsen er av en slik karakter at det å innebærer smerter etter litt tid, kan du være sikker på at det vil by på problemer under rekruttskolen. Du kommer til å løpe og gå mye, i feltstøvler med minimalt med demping, gjerne mens du bærer tungt, og også mye på hardt underlag. Mest sannsynlig vil du ikke klare å gjennomføre/blir dimmitert pga. helse. I verste fall blir du også sittende igjen med en kronisk plage.

 

Det står mer om det å søke utsettelse her: https://forsvaret.no/utsettelse

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...