Gå til innhold

Corsair H55 til i7-4790K, kjøler PLUTSELIG veldig dårlig.


Behemian

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som tittelen sier så har jeg en H55 som uten videre har begynt å kjøle dårlig.

Det er i det minste hva jeg får utav tallene som vises i Asus Dual Intelligent Processors 5.

 

Til vanlig under normalt idle load, type skriverbordsarbeid, e-post, surfing på nett osv. så har den ligget på ~24*C, og under medium load har tempen vært på ~42*C, og under full load (spilling i 2 timer eller mer) har den ligget på ~60*C.

 

Men fra og med i går av, så har den vist noen helt syke målinger, og jeg vet ikke hva som har skjedd.

 

Det viste temperatur opp i 90*C merket, og hoppet opp og ned mellom 60*C til 76*C hele tiden.

 

Jeg er av typen som holder maskinen min ren, og fjerner støv med jevne mellomrom.

Men i går tok jeg en ekstra rens og blåste den ren med trykkluft, og byttet kjølepasta.

Så "slepphenthet" er ikke grunne til at jeg opplever slike temperaturer.

 

Kjølepastaen jeg benyttet meg av var av typen Arctic MX-2, og virker da som et solid produkt da jeg kjøpte den for et par mnd siden for å ha liggende.

 

Nå etter bare noen minutter etter at jeg slo maskinen på og logget meg inn på forumet, så holder CPUen 42*C under idle load. Dette virker greit sånn sett, men er litt misvisende siden viften som er koblet på radiatoren ikke kjører før det skjer noe på maskinen. Er noe sånn EPU greier som skal spare strøm osv.

 

Så jeg tenker at jeg setter i gang et spill, og ser hvilke tall jeg får etter en stund da. Så får jeg komme tilbake til denne tråden om litt.

 

Det skal også nevnes at den ene slangen mellom CPU og radioator er varm slik at jeg tydelig kan kjenne forskjellen mellom slangene. Den ene er varm og den andre er kald. Og jeg mener å ha lest en plass en gang at dette kan være tegn på at pumpen er gåen?

 

Pumpen ligger på ~700rpm, men går av og til over 1000rpm, men har sett på andre forum at folk sier at pumpa skal kunne ligge på 1700rpm for at man skal være sikker på at den fungerer skikkelig. Men jeg har aldri sett slike tall på min, noen gang.

 

Uansett.. jeg kommer tilbake til denne tråden om en liten stund. Etter at jeg har fått testet litt. Og så ser vi hvor det ligger da.

 

Håper det er noen kloke hoder her som kan fortelle meg hva som muligens er på ferde her.

 

- B

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter rundt 10min i et spill fra 2009, så ligger CPUen på ~60*C, og før i går har jeg aldri sett slike tall før jeg har sittet og spilt Battlefield i timevis, i et varmt rom. Og selv da har det vært nok å bare løfte litt på det avtagbare lokket på toppen av kabinettet, og la maskinen på "puste" litt ekstra noen min.

 

Nå skjer det mens jeg kjører et spill fra 2009, som ikke kreven en dritt av maskinen, og bare etter 10 i spillet.

 

Føler det er noe som ikke stemmer med dette...

Lenke til kommentar

Snakket med komplett. Etter litt om og men så klarte jeg å få dem med på å erstatte kjøleren min med en ny en, kostnadsfritt.

Nå har det seg slik at på Toms Hardware leste jeg at H55 kjølere produsert etter en viss dato, ikke lenger støtter 1150 socket, men samtidig vet jeg at 1156 og 1150 har samme mål når det kommer til skuer, så det skal uansett fungere.

 

Men for sikkerhets skyld, så bestilte jeg meg en Cooler Master Hyper 212 Evo kjøler. Den skal være bra, og den kostet ingenting.

 

Så uansett hvordan det går, så har jeg en kjøler til over helga. Så får jeg bare returnere den jeg ender opp med å ikke bruke.

 

- B

Lenke til kommentar

Sirkulasjonen i kabinettet er god. Jeg holder høy standard når det kommer til sånt. Holder det rent og pent hele tiden, og sørger for at rommet maskinen står i også er støvfritt og fint. Men det at alle viftene har stått og gått siden de først ble montert spiller sikkert litt inn, siden de også får slitasje over tid.

 

Jeg har byttet ut en av viftene etter at maskinen ble bygd, og det fordi takviften begynte å lage ulyder, og ble treig. Så den ble byttet ut, og etter det har alt gått knirkefritt.

 

Jeg har også byttet skjermkort, så maskinen huser nå et 1070 fra Inno3D med 3 vifter, og det i seg selv har nok økt temperaturen inne i kabinettet. Men alt i alt så har temperaturen holdt seg stabil fram til i går. Så det er nok bare selve radiatoren som har gjort jobben sin ja.

 

Etter å ha snakket med kundeservice hos komplett, og sjekket lignende hendelser på div forum, så kom jeg fram til at problemet er at pumpen har sett sine bedre dager. Den ene slangen mellom radiatoren og CPUen er nemlig veldig varm, mens den andre er iskald. Normalt tidligere, så har begge slangene hatt medium temperatur. Så det betyr nok at pumpen pumper "vannet" fra CPUen og inn i radiatoren, men ikke fra radiatoren og videre til CPUen igjen. Så en kan vel si at den bare kjøler på 50% av max ytelse.

 

For å sette det i perspektiv, så holder CPU 43*C ved vanlig arbeid (youtube, surfing, facbook osv), hvor den tidligere har holdt 25*C. Så ved medium load (gamle spill, mindre krevende spill), vil den holde 60-70*C, hvor den tidligere låg på 45*C. Og ved full load (Battlefield 1, WoW, GTA 5) havner den nå på 70-90*C, hvor den tidligere har holdt en max på 60*C.

 

Så hvis jeg holder ut helga med å bare spille gamle Warcraft 3 eller CS 1.6 ol. så får jeg ny kjøler innen Tirsdag.

 

Skal nevne at jeg også bestile meg en Cooler Master Hyper 212 EVO viftekjøler som reserve, hvis dette mot formodning skulle skje igjen. Feilen jeg gjorde denne gangen er at jeg la igjen stock kjøleren min hos min bror for et par mnd siden, og han bor flere timer unna. Hadde det ikke vært for det, så hadde jeg hatt en okei kjøler som jeg kunne brukt i helga. Men men..

 

- B

Lenke til kommentar

kjipt, men ja Cooler Master Hyper 212 EVO har fått gode tilbakemelding og jeg har den i min 4770, PC har stått på 24/7 siden 2014 minus dagene jeg er borte. Så 212 EVO kan du stole på.

 

Rengjøring av PC for støv er selvfølge i tillegg nytt pasta, jeg bruker min gamle gamle gaaaamle Artic Silver 3.

Nå vet jeg ikke om effekten blir redusert kontra nytt, den Artic Silver 3 som jeg har er veldig gammel (ugh, siden uhh 2006/07), smurte på for noen måneder tilbake. Temp viser stort sett mer eller mindre det samme. 

Endret av funkweb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...