Gå til innhold

Vurderer ny ITX-pc, men usikker på hva eg skal kjøpe


Anbefalte innlegg

Eg har allerede klagd her inne på at eg har kjøpt et Node 605 kabinett og får ikkje plass til GPU-en min, men no er jo strengt tatt pc-en begynt å bli gammel også (innmaten er vel 5-6 år gammel) så det hadde kanskje vært like greit å bytte ut heile opplegget.

 

Node kabinettet er fint, men er åpen for å bytte det også hvis det blir nødvendig. Har sett at enkelte små kabinetter har liggende skjermkort og dermed egentlig bedre plass enn mitt kabinett der gpu'en står rett i hovedkortet på vanlig måte.

Skjermkortet mitt er MSI 1080 Armor OC, som muligens er det største 1080 kortet som finnes (funket fint heilt til eg ikkje ville ha Cosmos 2 kabinett lengre)

Har snakket med ein som har et blower-type 1080 kort som er nesten 3cm lavere/smalere, så har mulighet for å bytte. Ulempen er såklart lyd, eg vil ha det så stille som mulig, men veit ikkje om det går an å kombinere kraftig, liten og stille i pc-verden.

 

Hadde satt pris på forslag/handlelister til stillegående (om mulig), kraftige minipc-er. Tanken var at dette skal inn i ein tv-benk.

Aner ikkje hvilke av Intel eller AMD som er best for tiden, så er åpen for begge. Budsjettet er sånn passe viktig, men gidder ikkje ville oppsett til 20k++++

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du er da på jakt etter en full build uten GPU og muligens bytte kabinett? Og dette skal inn i en tv benk, mao stereo form faktor kabinett er og foretrekke?

Hva skal den brukes til? Kun gaming?

Har som sagt muligheten for å bytte gpu også, men ja, eg har uansett gpu sjøl som kan brukes og det trengs ikkje tas med i handlelisten.

Denne pc-en blir brukt til alt, inkl gaming. Har den koblet opp mot tv og stereo som "mediasenter", så den står stort sett på så lenge eg er heime, derfor vil eg helst ikkje høre den sålenge eg ikkje gamer (helst ikkje da heller).

Lenke til kommentar

Får bare opp 404 error når eg trykker på retningslinjene.

 

Men info er at eg egentlig trenger et komplett bygg med unntak av gpu og ssd, dette tar eg med fra det gamle oppsettet.

Er ute etter mini-format typ ITX.

Vil gjerne ha stille pc, men skjønner at man må velge mellom str og lydnivå, så det får være godt nok at den er stille under lett belastning (film, internett osv).

Poenget er at dette skal gli inn i et stueoppsett og samtidig ha litt power til ein og annen gamingøkt opp til 4k60fps som uansett er max på tv'en min.

Budsjettet er eg usikker på, eg må jo ha alt nytt og eg vil ikkje ha de aller kjipeste delene som er ubrukelige om et par år. Er rundt 10 lapper urealistisk for et relativt bra bygg?

 

Såg at dette Dancase har alle mulighetene eg ser etter, men det kan ikkje leveres før rundt nyttår (iflg kickstarter), finnes det like gode alternativer, eller er det verdt å vente med oppgraderingen? No er det jo full krig mellom Intel og AMD, så kan det hende det dukker opp nåke banebrytende innen januar?

Hvis dette fortsatt ikkje er etter retningslinjene, så si fra hva eg må legge til av info.

Lenke til kommentar

Det er fult mulig og få både kraft og stillhet, kommer an på hvor mye du vil betale :)
Av kabinetter er du derimot litt begrensett. Dersom du ikke MÅ ha "stereo" kabinett, kan du f.eks vurdere https://www.prisguide.no/produkt/corsair-obsidian-250d-200719 her har du et itx cube kabinett som har god nok plass til GPU du allerede har, samt plass til 240radiator om du ønsker AiO kjøler.

Dersom du vil ha "stereo" kabinettt som node 605 du har (Som forresten er et nydelig kabinett) ville jeg prøvd og få fikset et annet 1080. Det er mange 1080 kort som er stille, både fra ASUS og andre. Strix utgavene f.eks er lydløse frem til du pusher dem i gaming og av stereo kabinetter har du et av de mest stilfulle og stillegående som finnes. Under har du en basic start på komponenter som vil gi deg nok av krefter fremover til en ok penge. Du sa du hadde SSD men ikke noe om andre disker, så tok ikke med noen ting, men dette er jo noe man lett adder senere.

 

 

 

Lenke til kommentar

Takker for forslag.

Her er kortet eg har fått tilbud om å bytte: https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-AERO-8G-OC.html#hero-overview

Litt usikker på viftestyring og slikt på den der, men det kan kanskje styres sjøl via programvare eller?

Finnes forresten strømforsyninger uten vifte? Min har ein irriterende greie med å kjøre i gang viften på bonn gass av og til og så går den sakte ned igjen til den slår seg av. Dette skjer nåken ganger i timen sånn ca, er ingen krise, men litt irriterende når resten av pc'en er lydløs.

Forøvrig fant eg ein AIO kjøler av samme type som i den videoen lenger oppe (den som han heiv ut i lag med Intel oppsettet), den ligger på Finn et eller annet sted, glemte å lagre annonsen. Er 500kr brukt litt drøyt for ein sånn?

 

 

Noxz: såg at Node 202 finnes med ferdig montert psu, den var av type SFX på 450w, så det er vel sikkert den størrelsen man må ha.

Lenke til kommentar

Fekk satt inn nytt 1080 kort, så har fått bekreftet at kabinettet mitt kan brukes videre. Men ang ny maskinvare, er folket mest for Intel eller AMD for tiden? AMD koster jo mindre, men er de like gode som Intel prosessorene? Og disse nye i9 og Threadripper, er dette gaming-brikker, eller meir arbeidsjern til rendering og videoarbeid?

Har prøvd å lese litt, men leser bare om hvor fantastisk det er med masse kjerner og heftige benchmark-tall, blir ikkje klok på om dette betyr særlig for vanlige brukere som meg, som bare surfer/ser film/spiller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...