Jump to content

TanteEdgar

Medlemmer
 • Content Count

  458
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjempegreier, takk for svar. Blir bare meg og fruen i første omgang, så blir nok lite belastning på serveren. Blir litt redstone her og der, men ikkje i nærheten av heilautomatiske gigafabrikker som man ser på Youtube.
 2. Ser at dette nesten er samme spm som en annen tråd her inne, men for ikkje å kuppe den, så lager eg min egen. Har nettopp kjøpt ny pc og har den gamle stående her, har ikkje bestemt meg for hva eg skal gjøre med den endå, regner med salg er nytteløst da dette er ein gammel pc etterhvert. Eg og fruen spiller litt Minecraft Java og har vår verden inne på Realms, det funker jo ok, men er litt plagsomt til tider med lav renderavstand, spesielt når man prøver å finne fram i områder man ikkje er kjent i (f.eks lete etter End byer). Den gamle pcen min kjørte det meste av spill med letthet, så regner med den skulle kunne funke som evt servermaskin, men her er spørsmålet: Lønner det seg å kjøre serveren på ein egen maskin, eller vil den nye pcen kunne klare å drive dette greit samtidig som eg spiller på den? Er det veldig krevende å kjøre serveren samtidig som man spiller? Eg kan lite om dette, derfor stiller eg sikker litt dumme spm. Den gamle maskinen har sånn ca specs: intel i7 2700k (tror denne har intern grafikk) 24gb ddr3 ram ingen GPU (tok den over i nye maskinen), men har endå en gammel pc med et GT650 kort som eg evt kan ta Den nye har: Ryzen 7 5800x 32gb ddr4 ram GTX1080 Regner med Ryzen prosessoren er mange hakk kvassere enn ein 10 år gammel i7, er det evt andre grunner til å kjøre serveren på ein egen (gammel) maskin framfor å la den nye maskinen gjøre alt?
 3. Hei igjen, blei litt travelt her og eg har ikkje oppdatert denne tråden, men blei handel på meg til slutt. Asus Crosshair VIII Dark Hero 32gb ddr4 Ryzen 7 5800x WD ssd 1tb 7000mbs Corsair h115 AIO kjøler Phanteks p400a kabinett Cooler MAster MWE Gold 750w PSU Takk til alle som svarte her, maskinen virker ganske så bra og det blei faktisk merkbart bedre flyt i spill, kjører Forza 5 og Horizon Zero Dawn på ultra i 1440p uten problemer, mangler bare ny GPU ein vakker dag når prisene ikkje er heilt hinsides, gamle gtx1080 sliteren får holde ut litt til. Liten merknad til andre: den vannkjøleren passer ikkje heilt i det kabinettet, måtte ta vekk et deksel over harddiskene og lure radiatoren inn i front av kabinettet, toppmontering gikk ikkje da HK kommer i veien for viftene til radiatoren (selve radiatoren fikk plass oppi der), et hakk mindre kjøler eller et hakk større kabinett hadde nok gjort seg. Er ellers veldig fornøyd, takk igjen for forslag til komponenter.
 4. Takker for supre svar, da tenker eg kanskje å bruke GPU litt til og så heller bytte ut resten, veit at ferdigpc'er ofte har litt kjipe komponenter og eg sikkert må eindel hakk opp i GPU før det egentlig er særlig vits og derfor dyrt. Håpet er jo at denne "nye" pc'en vil holde like lenge som den eg har no, så legger heller litt ekstra i HK, CPU og ram og bytter GPU seinere, akkurat som eg gjorde med min noværende maskin (den kom med AMD 7970 i sin tid). Den m2 ssd saken skal absolutt kjøpes, har prøvd meg på å lage et oppsett her: https://www.komplett.no/wishlist/05ec0360-66e2-423b-b5e3-f43afd433e25 Mulig dette er litt overkill? Tenker evt på lang sikt at delene fortsatt skal holde mål når tiden er inne for ny GPU osv.
 5. Har hatt min gamle kriger i ca 10 år no, den har i det siste begynt å hinte litt til at den lengter etter pensjonisttilværelsen med litt omstarter og blåskjermer innimellom. Tenker å sjekke Komplett og andre nettsjapper på fræddan og få meg nytt oppsett, dette vil i hovedsak brukes til stuepc med nok punch til å spille litt skikkelige spel, gjerne 4k60. Har sånn ca dette oppsettet i dag (fra hukommelsen) intel i7 2700k Asus maximus ettellerannet hk 24gb ram (32gb kit med en død modul) GTX1080 gpu Vanlig sata SSD og et par HDD'er Fractal Designs Node 605 kabinett Gode forslag til et greit oppsett? Intel eller AMD er ikkje nøye, men kan gjerne være f.eks i7-i9 eller tilsvarende. Hovedkort kan eg lite om, men har generelt hatt super erfaring med alt av ASUS, såklart åpen for alle forslag, gjerne et medium/high end kort. DDR4 eller 5? 16 eller 32gb ram? Ser også at kabinettet mitt ikkje holder mål mtp komponentene som er inni, burde kanskje hatt et lite og snertent kabinett med litt bedre muligheter for kjøling og diskplasser, forslag? Helst svart. Budsjettet får vel bli sånn typ 10-15k kanskje? Hadde vært supert å få et par pekepinner da eg har falt fullstendig av lasset med dette pc-greiene for mange år siden. Takker for alle forslag 👌
 6. Rustproblemer burde ikkje oppstå med mindre metallet blir utsatt for fukt, har ikkje sett dette før. Alle lagrene i alle motorene er rustet såpass at det knaser i dem og dette ble aldri nevnt av selger. Det var også stygge kosmetiske skader som var noe av det første eg såg da eg pakket den ut, dette mener eg var bevisst lureri da selger tok bilder fra mange vinkler BORTSETT fra de vinklene der rusten og skadene var synlige. Har finstudert bildene på nytt i etterkant og er ikkje i stand til å finne igjen disse feilene selv om eg leter etter dem, de er ekstremt godt synlige i levende live. Gimbalen er helt ok at var ødelagt, det var en kalkulert risiko, det er alle disse andre feilene som irriterer meg da disse etter mitt syn er uunngåelig å oppdage når man har dronen i hendene, men annonsebildene er likevel tatt i slike vinkler at dette ikkje syns.
 7. Ser ikkje ut som det er svar å få fra Forbrukerrådet og behandlingstiden dems er oppgitt til flere måneder. Får bare glemme denne episoden her og fikse opp skiten og selge den. Takker for tips og råd som ble gitt her, veldig greit å vite til seinere om eg skulle rote meg borti en sånn kløne i fremtiden.
 8. 26 anmeldelser med 10 poeng, derfor er det litt merkelig at han har gjort seg såpass vrang. Mulig han er livredd for at eg skal ta pengene og dronen og stikke. Han har holdt tibake vesentlig informasjon om tilstanden til dronen, dette er også litt rart. Får sjå hva han finner på videre.
 9. Mange takk for svar og beklager treg respons herfra, går litt i ett om dagene. Har prøvd litt videre å komme til enighet med selger, men uten hell, har derfor sagt at eg skal kontakte Finn (og eg skal fylle ut skjemaet du linket til). Selger har slått seg totalt vrang og nekter på alle måter å refundere noe som helst før han har fått tilbake dronen, dette er uaktuelt, da legger eg heller saken død og beholder den, får antakeligvis aldri penger uansett... Men får se hvordan han reagerer på klagebrev fra forbrukerrådet, kanskje han tar hintet.
 10. Heisann, fikk ein litt irriterende sak her. Kjøpte nettopp en brukt DJI Mavic Mini med en gimbalfeil (kalibrerings error greie) som var beskrevet i annonsen. Dette var heilt i orden, på bildene såg alt ellers fint ut og virket å være i bra stand. Prisen var 2000,- og dette er som regel heilt greit å fikse dersom det er bugs i softwaren på dronen (som det ofte er med DJI). Fikk i pakken i dag og oppdager at alle motorene og skruene er fulle av rust, et par av motorene lagde knaselyder når eg snurret dem litt for hånd, har ikkje våget å slå på dronen i det hele tatt. Gimbalen er også hakkete og treg, antakelig pga rust i lagrene, så det forklarer nok feilen med den. Gav beskjed til selger og sendte bilder av rusten og et par skader som ikkje kom fram på bildene i annonsen hans. Fikk tilbake noe ala "dronen er ikkje ny, hvis du vil ha ny drone, kjøp en i butikk" Godtok ikkje dette og fortsatte å fortelle selger om hvordan tilstanden på dronen avviker vesentlig fra annonsen osv. Fikk tilbud om 200kr tilbake... Har vært sta på at eg vil oppheve kjøpet og sende alt sammen tilbake, dette er selger delvis med på, men KUN hvis eg sender varen først. Han vil inspisere innholdet og "sjekke at alt er ok" før han sender penger i retur (Dvs hører nok aldri fra han igjen). Foreslo oppkrav, foreslo også at eg betaler for oppkravet så han kun skal refundere de 2k han fikk av meg. Dette var totalt uaktuelt da han ikkje får inspisert innholdet før betaling. Han påstår også at han har 14 dager på seg til å betale tilbake etter at han mottar varen i retur, dette høres veldig ut som BS, men har ikkje funnet noe om akkurat dette etter litt googling, så kan ikkje utelukke at han kan ha rett. Har noen her erfaring innen "å bli lurt" på Finn? Har kjøpt og solgt der i alle år og dette er vel egentlig første gang eg har dumpet borti ein situasjon der me ikkje kom kjapt til enighet etterpå. Setter pris på alle innspill.
×
×
 • Create New...