Gå til innhold

Hva kan være noen av løsningsforslagene på borgerkrigen i Syria?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Militær makt er eneste løsningen siden denne konflikten har eskalert altfor mye. Det er ønskelig med bakkestyrker for å forhindre ødeleggelse av infrastruktur og for å minske faren for å drepe sivile.

 

Det nå også gjøres noe annet enn å bare drepe. Vi må i kjølvannet av en militæraksjon hjelpe til å bygge opp landet. Skoler, sykehus, transport, forsyning av mat og vann.

Lenke til kommentar

Militær seier har vist seg å ikke fungere, så det er mange som mener at en må søke dialog for å komme frem til forhandlinger i denne håpløse situasjonen. Spørsmålet blir vel da hvordan en skal få presset president Bashar Al-Assad ved forhandlingsbordet? USA har jobbet hardt for å få til dette, men det kan godt være at USA ikke lenger vil være av interesse da premissene til opprørsgruppene er uakseptable. 

Lenke til kommentar

Militær makt er eneste løsningen siden denne konflikten har eskalert altfor mye.

 

Militær makt mot hvem?

 

Hele bunten av pissfolk som kriger og lager helvete for befolkningen som vil leve et greit liv i fred og ro. Ingen av sidene kommer til å gi seg før alle er døde.

 

Militær seier har vist seg å ikke fungere, så det er mange som mener at en må søke dialog for å komme frem til forhandlinger i denne håpløse situasjonen.

 

Det som ikke fungerer er samarbeid mellom utenforstående parter som har forskjellig agenda. For at krigen skal vinnes så må det være enighet om en løsning.

Lenke til kommentar

 Hele bunten av pissfolk som kriger og lager helvete for befolkningen som vil leve et greit liv i fred og ro. Ingen av sidene kommer til å gi seg før alle er døde. 

 

 

 

Så du foreslår å både drepe regjeringssoldatene, opprørerne, islamistene, fremmedkrigerne, russerne, kurderne og tyrkerne? 

Lenke til kommentar

MIlitær makt fungerer bare i symmetrisk krigsføring. En intervensjon kan styrte et regime, men ikke skape demokrati. Alt man ender opp med er enten å overlate verdiene til kjempende fraksjoner, eller å holde på så lenge at nasjonen er bombet tilbake til steinalderen, og ingen sivilisasjon er noensinne bygget på ruiner.

 

Et regimeskifte i Syria må være ønsket av en nasjonal majoritet, som selv vil gjøre byggejobben, og som selv beslutter seg for å kaste regimet, uten å erstatte det med et nytt. Først da, og bare da, kan eventuelt verdenssamfunnet være med på å sikre bygningsarbeidene gjennom sitt nærvær.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...