Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

føler søstera mi blir likt best


Anbefalte innlegg

Flyttet inn i fosterhjem i januar i fjor, så snart et helt år. Føler meg egentlig veldig usynlig rundt søstera mi, for hun får all oppmerksomheten rundt middagsbordet, i stua, i bilen osv. Det er så mye som skal dreie seg rundt henne, og jeg blir totalt glemt. Dette kan høres veldig overdrevent ut, men hun er alltid den som får matpakka smurt, og jeg blir helt glemt. Jeg får ofte høre "oi, jeg glemte deg denne uka også." Dette gjelder også når det er noe ny mat/drikke hjemme. Da blir ofte hun spurt først eller at hun er den eneste som blir spurt om hun vil smake. I tillegg blir fostermor sint på meg for ting jeg gjør galt, men er det noe hun gjør galt, snakker hun rolig til henne. Dette gjør veldig, veldig vondt og skaper mye frykt hos meg fordi jeg har PTSD og sliter med utmattelse fra før av. Tror fosterforeldrene mine rett og slett ikke forstår hvordan jeg føler meg generelt og når de også favoriserer. Hvordan skal jeg ta opp dette?

Endret av panda99
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen 'gal' måte å ta dette opp på, da jeg regner med at du er under 18 år gammel. 

Når du sier søster hva mener du med det? Er det søstra di, eller fosterfamilien din sin datter?

Si at du har noe du må ta opp med dem og at du gjerne vil at dere setter dere ned sammen alle tre (hvis fosterfar er med i bildet). Si at du ikke vil ha søsteren med. Fortell dem hvordan du føler deg, unngå å være beskyldende da det kan få folk til å være defensive. Fokuser på hva du føler, følelser er det vanskeligere å si noe imot om.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

er det bare meg eller virker det som om at folk som melder seg som fosterforeldre ofte er totalt uskikket til å være nettopp det?

 

Et barn trenger kjærlighet, omsorg og oppmerksomhet. Hvis en familie som har barn fra før velger å bli fosterfamilie så må dem ha bestemt seg for å ta det nye barnet inn i familien like mye som sine egne barn spør du meg. Virker som om mange utnytter muligheten til å være fosterforelder fordi dem er litt sadistiske og trenger noen å tråkke på i livet eller noe sånt... 

 

ingen erfaring med det selv forøvrig men man leser jo en del historier. Man leser selvfølgelig aldri solskinnshistoriene. 

Lenke til kommentar

ingen erfaring med det selv forøvrig men man leser jo en del historier. Man leser selvfølgelig aldri solskinnshistoriene. 

Fordi de har taushetsplikt hele gjengen, så de kunne ikke svart for seg om de engang hadde lyst til det.  Ta ALLE slike historier med en neve salt, som regel er det bare foreldre som er desperate etter å få barna sine tilbake, men istedenfor å jobbe med BV så jobber de så hardt de kan imot, for DE har jo ALLTID RETT. Foreldre evner ofte ikke å se hva de gjør galt, og nåde deg om du prøver å fortelle dem hvordan de skal gjøre jobben sin.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...