Gå til innhold

Post og skatt krangler om digital postkasse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette virker som et desperat utspill fra Posten Norge på vegne av Digipost. Digipost tilbyr en gammeldags og utdatert løsning som faktisk er helt overflødig for fremtidig bruk, løsningen er relativt tungvint i bruk og uten innhold for min del. Jeg har faktisk registrert meg hos Digipost, men er nå utmeldt og kommer ikke til å ta dette i bruk igjen noen gang, det hele er rett og slett uaktuelt og uten verdi.

Altinn fungerer utmerket for skatt, flyttemeldinger osv og for næringslivets bruk. Min banks nettbankløsning gir meg god dialog med banken og faktura for kredittkort osv. Mitt forsikringselskap har gode digitale løsninger for kontakt, HelseNorge bygger nå fine løsninger, "Mine resepter" er bra, NAV har gode løsninger, mange nettbutikker sender kvitteringer som jeg kan lagre i nettskyen (f.eks. Elkjøp og Komplett).

Bare for å nevne noe. Postens desperate behov for inntekter kan ikke erstatte alt dette og gir ingen merverdi for noen aktører, det hjelper ikke noe mht fremtidig utbredelse at man nå har klart å lure IT-ukyndige i regjeringen (og Stortinget) med på et helt unyttig og unødvendig opplegg rundt skatt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Største problemet med Digipost for min del var at jeg hadde null kontroll på hvem som sendte hva dit. Plutselig fikk jeg fakturaer sendt dit. Jeg trenger ikke "enda" et sted å lete etter regningene. Jeg vil ha alt slikt inn i banken, ikke noe på papir, noe på epost, noe inn i banken og noe inn i "digital postkasse".

Hadde man først opprettet "postkasse" ble man automatisk påmeldt som mottaker av alt mulig.

 

Digipost er forøvrig også ganske tungvint å bruke. Burde være en egen app hvor man slapp å styre med tasting av 11 sifret fødselsnr, BankID og passord. Min telefon er sikret godt nok med låseskjerm, hvorfor skal jeg måtte logge inn på nytt?

Lenke til kommentar

 

.. NAV har gode løsninger...

Du har ikke barn og har derfor ikke forsøkt å søke om foreldrepermisjon? :)

 

 

Så lenge du har norsk pass så har ikke nav noen gode løsninger uansett hva du prøver, ikke bare når du skal ha foreldre permisjon, du blir stilt bakerst i køen og får ikke noe hjelp overhodet og ALT skal søkes om og dokumenteres i huet og rævva, blir kvalm bare av tanken også har du våres nye "landsmenn" som bare står der å krever å krever å nav drar ned buksa å liker å bli rævkjørt, men en stakkars nordmann som har tjent penger og betalt skatt og bidratt blir sett på som ingenting, bare en liten dritt.

 

Men har aldri skjønt hva man skal med digipost, det er bare enda en tjeneste som man må logge seg inn på å sjekke og jeg det kommer til å bli glemt for min del, posten får gjøre det de har som jobb, å levere post, men det skal de jo etterhvert slutte med også så hvorfor de fortsatt kaller seg posten er meg forunderlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...