Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppgave i avtalerett (rettslære)


TheTaurex

Anbefalte innlegg

Hei, holder på med noen lekser i rettslære og får ikke tak i læreren min for hjelp, og kunne derfor trengt litt hjelp til denne og skal drøfte de forskjellige problemene som denne oppgaven reiser:  

 

Ida Vik er på tur til Amsterdam. Hun er en dyktig fløytespiller og vil gjerne kjøpe en ny fløyte. Etter frokost går hun inn på Finn.no. Hun søker på fløyte og får fire treff. Den ene er en brukt fløyte fra 1967 av merket Powell. Det er et svært anerkjent merke, som Ida lenge har sett etter. Ny pris for denne fløyten er fra 50 000 kroner og oppover. I annonsen står det at fløyten selges til høystbydende. Telefonnummeret til selgeren er oppgitt i annonsen.

 

Ida ringer til selgeren, Tore Hansen, og sier at hun er veldig interessert i å kjøpe fløyten. Tore sier at flere aktuelle kjøpere allerede har ringt til ham. Ida forklarer at hun er i Amsterdam og ikke vil være tilbake i Oslo før neste dag. Hun spør om han kan vente med å selge til hun er tilbake i Oslo. Dette avviser Tore. Dersom han får kontakt med en person som vil betale en akseptabel pris for fløyten, vil han selge den. Ida spør hva Tore mener er en akseptabel pris. Han sier at dersom han får et bud på 35 000 kroner, selger han fløyten med en gang. Ida mener dette er en altfor høy pris. Etter hennes syn er 25 000 kroner en mer realistisk pris. Etter å ha tenkt seg om sier Ida at hun skal ringe til samboeren sin, Frode Berg, og be ham om å gå og se på fløyten. Dersom han synes den er fin, kan han kjøpe den for henne. Dette sier Tore er greit.

 

Ida ringer til Frode og forklarer hva han skal gjøre. Hun sier at han får fullmakt til å kjøpe fløyten for henne. Hun sier videre at han ikke må by mer enn 28 000 kroner for fløyten. Mer enn det har hun ikke råd til å betale.

 

Frode oppsøker selgeren og ser med en gang at fløyten er meget velholdt og fin. Powell- fløytene fra 1967 er særlig ettertraktet for sin spesielle klang. Frode byr 28 000 kroner for fløyten, men selgeren avviser dette. Tore vil ha 33 000 kroner for fløyten. Frode foreslår at de møtes på 30 000 kroner, men heller ikke det er Tore villig til å gå med på. Han gjentar at prisen er 33 000 kroner. Etter å ha tenkt seg om sier Frode at det er greit. Frode betaler 33 000 kroner og får med seg fløyten.

 

Ida blir veldig glad da hun kommer hjem fra Amsterdam og får se fløyten, men hun reagerer veldig negativt på prisen. Hun kontakter Tore med en gang og sier at hun ikke er bundet av kjøpet, og at Frode hadde betalt altfor mye for den. Frode hadde fått klar beskjed om ikke å betale mer enn 28 000 kroner. Tore avviser alt og sier at salget er bindende. Etter hans mening var det klart at Frode kunne kjøpe fløyten på hennes vegne, og at han ikke visste at Ida hadde satt en øvre grense for hva Frode kunne betale.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...