Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

sosiologi, muntlig privatist eksamen


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal ha muntlig privatist eksamen i sosiologi snart, men jeg vet egentlig ikke hvordan det fungerer! Vanligvis under muntlig eksamen så er det en sensor og eksaminator(læreren i faget til eleven) sammen med eleven. Men når det er privatist eksamen, vil det kun være sensor, eller får jeg en random eksaminator også? og er det noen som kan forklare hvordan eksamen vil se ut? jeg har lest noe om en 30 minutters forberedels del der man skal forberede en presentasjon, men jeg forstår det ikke helt - hva er det som kreves av eleven da, og hvor lang skal presentasjonen være, og kan sensor eller eventuelt eksaminator stoppe meg opp under presentasjonen og stille spørsmål underveis?

 

Blir så uendelig glad for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får også en eksaminator.

 

Du møter opp til eksamen. Eksaminator vil gi deg temaet ditt og ta deg med til et rom der du kan forberede deg i 30 minutter. Ta derfor med lærestoffet sånn at du kan få utbytte av det - du vil ikke ha internettilgang.

 

Etter 30 minutter henter eksaminator deg og du vil presentere temaet du har fått. Eksaminator kan komme til å stille veiledende spørsmål underveis og i etterkant av presentasjonen. Etter dette vil sensor stille et spørsmål relevant til en annen del av pensum i samme fag. Dette svarer du på etter beste evne.

 

Deretter blir du sendt ut av rommet i noen minutter, før du blir kalt inn igjen og får vite eksamen.

 

Muntlig privatisteksamen ligner en samtale i stor grad, og powerpoint og minne de verktøy er overflødige. Men ta temaet ditt seriøst og bruk halvtimen godt på å forberede deg sånn at du har en del å komme med. Du bruker mellom 5-10 minutter på å presentere denne delen og svare på spørsmål til presentasjonen.

Lenke til kommentar

så grei du er, tusen takk!

 

men vet du hvorfor vi har lov til å bruke boka under 30 min forberedelses del? hvis man har lest godt, så hadde man klart seg fint uten boka.. derfor blir jeg bekymra for hva som egentlig kreves av eleven/privatisten under denne presentasjonen!

 

vet du om man får et av hovedområdene som tema, eller noe annet?

Lenke til kommentar

Tror ikke du får et av hovedområdene nei, det er ikke oppdelt etter det - men de er en god pekepinn. Man får det fordi det kreves at man er litt selvgående i presentasjonen. Du skal helst kunne legge frem temaet systematisk og greit uten at eksaminator må dra det ut av deg. Eksaminator vil nok likevel stille en del spørsmål. Får ikke ås god tid at man får gått særlig i dybden, men du skal vise god kompetanse på området. Spørsmålene du får av sensor stilles det lavere krav til svar på, fordi du ikke får forberedt deg på de. Kryss fingrene på at du får tema på noe du ikke er sååå god på, men spørsmål på noe du er veldig god på - det er ofte det som fører til en 6 :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...