Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Dagpenger etter konkurs


Sara_I

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg driver min egen butikk som er AS . Jeg kjører lønn for meg hver måned med veldig lavt (15000) Før skat. Men det er nu over 6 måned at jeg ikke kan ta ut lønnen min siden bedriften går ikke bra, men jeg betaler skat og arbeidsgiveravgift og kjører lønn slipp. Det ser ut at bedriften kanskje gå konkurs snart siden jeg ikke kan betale husleien. H is det mye skjer har jeg rett på dagpenger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du er ansatt i selskapet har du krav på dagpenger dersom :

 

Hovedvilkårene for å få dagpenger er at du

  • har fått redusert arbeidstiden din med minst halvparten (50 prosent)
  • har hatt en minsteinntekt fra lønnet arbeid på minst 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) i året som gikk, eller minst 3 G i løpet av de 3 siste avsluttede kalenderårene
  • er registrert som arbeidssøker og sender meldekort hver 14. dag
  • er reell arbeidssøker
  • bor eller oppholder deg i Norge
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Trenger man å sende inn kontoutskriften når man søker om det. Har hørt siden jeg ikke fikk lønnen men bare betalte skat av den og arbeidsgiveravgift men ikke Helt fått lønna på kontoen så er det et problem fordi nav trenger kontoutskriften

Hvis du ikke tar ut lønn skal du ikke betale skatt og avgift av den. Du er nå blitt kreditor til ditt eget AS da det skylder deg lønn.

Kan du ikke ta ut lønn må du sette a meldingen til 0 kr for den altuelle måneden. Du må korrigere samtlige a meldinger hvor du ikke har tatt ut lønn.

Dette må du straks ta opp med skatteinnkrever å få justert. Du får ikke tilbakebetalt for mye innbetalt skatt og avgift hvis du har rapportert lønnen inn. Du må kontakte regnskapsfører.

 

Selskapet ditt hadde hatt litt bedre likviditet hvis det kunne beholdt disse skattene og avgiftene på driftskonto. Det er derfor man av og til i oppstartsfasen utsetter lønn, nemlig for å bedre selskapets likviditet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...