Gå til innhold

Manglende mobilnett på Galaxy S4 Active GT-I9295 International etter installasjon av CM 12.1


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg la inn CM 12.1 på min ulåste S4A I9295 (internasjonal versjon), men etter det har jeg nesten ikke fått tilgang til mobilnett. Så vidt jeg vet, vil ikke installasjon av CM 12.1 overskrive modemfirmwaren i telefonen, men likevel får jeg fremdeles ikke signal når jeg byttet tilbake til backupen jeg tok av originalsystemet (en backup hvor jeg typisk nok ikke husket å ta backup av baseband, kun system og recovery).

 

Mobilnett er som regel utilgjengelig, men av og til vises diverse operatører (inkludert min egen, onecall) dersom jeg søker. Det er likevel sjeldent at mobilen klarer å registrere seg på det nettet, og om den gjør det så får jeg enten for dårlig signal til å gjøre noe, eller så fungerer det kanskje i noen timer før det igjen går tilbake til å ikke fungere. Noen ganger står det kun nødanrop, og noen ganger står det ingen dekning.

 

Jeg har forsøkt å se etter radiofirmware jeg kan flashe inn på nytt, i håp om at dette vil fikse problemet, men jeg har ikke lyktes med de tre forskjellige basebandene jeg har forsøkt. Jeg forsøkte tre fullstendige telefonoppdateringer (inkludert hovedsystemsystem, recovery og baseband), en for "nordisk region", en spesifikt for telenor, og en for nederland (dette var mest på grunn av en misforståelse). Ingen av de ga meg nett som fungerte tilstrekkelig. Jeg er ganske sikker på at telefonen min ikke var levert med telenor-rom, og den andre kandidaten er en generell nordisk rom. Er det mulig at den kan ha blitt levert med noe jeg ikke kan finne på nettet? 

 

Dersom noen her har en S4A I9295 som de kan ta fullstendig systembackup (minus personlig data så klart) som jeg kan prøve å gjenopprette fra, så hadde det vært til stor hjelp. Om noen har noen andre forslag til hvordan jeg kan få liv i mobilnettet igjen så er så klart takknemlig for det også.

 

Nåværende baseband er I9295XXUDOB4. For øyeblikket har jeg cm12.1 installert for å gi meg selv lettere tilgang til feilsøkingsverktøy, men som sagt, mobilen fungerer ikke med stock rom heller. Den er utenfor garantiperioden.

 

Jeg har forsøkt på andre nettsteder mer spesifikt rettet mot installasjon av custom OS, men jeg har ikke fått noen tips som løste problemet. Jeg håper å kunne finne noen med litt mer regionsspesifikk erfaring her.

 

Et annet alternativ er at mobilnettproblemene er urelatert, og bare tilfeldigvis skjedde rundt samme tid. Telefonen var akkurat kommet tilbake fra service hos verksted, så jeg kan ikke være sikker på om noe uheldig skjedde der.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...