Gå til innhold

Har funnet årsaken til eksploderende Galaxy Note 7-batterier


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Det står ingenting om at Samsung skylder på noen for problemene. Det står at det er en feil med batteriene som er årsaken til at telefonene tar fyr. Ser ikke hvor du leser at de legger skylden over på andre?

 

Feilen ligger hos ITM Semiconductors, som ikke er nevnt i artikkelen. Så jeg ser ikke hvordan du kan kritisere dem basert på din oppdiktede historie om hva du mener de har sagt (som de ikke har sagt). Samsung har aldri skyldt på noen andre, og tatt full ansvar for feilen selv. Og nå altså opplyst om hvorfor feilen skjedde og deler det med offentligheten. Jeg ser ikke hvordan dele hva som gikk galt med offentligheten kan tolkes som at de skylder på en underleverandør...

 

Det har vært mange artikler som sier hva folk får som plaster på såret, men nettsider kan ikke printe det samme om og om igjen hver dag. Du kan da heller ikke mene at Samsung skal tvinge alle nettsider til å skrive hva de får som plaster på såret i hver eneste Samsung sak i en måned? Hva er det du egentlig vil her? De har jo klart gitt ut info, og hvis du lurer på noe, så tar du bare kontakt med dem. Ganske enkelt.

 

Hva mer er det du egentlig vil ha av beklagelse? Hvordan beklager du mer enn å beklage? Skulle en dratt øverste sjef i Samsung gruppen som tilbringer store deler av tiden sin på sykehus ut for å beklage?

 

 

 

Dersom det er så vanskelig å trykke på lenken som jeg tidl. har presentert for deg så får jeg forsøke å hjelpe info. litt fram her, synes det er litt unødv. bruk av innlegg jeg da  :wee:

 

Samsung Electronics Co. blamed a minor battery manufacturing flaw for prompting a global recall of its Galaxy Note 7 smartphones and is seeking more time to investigate the cause behind its deepest crisis in years.

..We are currently investigating the battery issue in cooperation with battery manufacturers.”

Samsung SDI Co. was the main battery supplier for the Note 7, according to a person with knowledge of the matter. Analysts had contended that the affiliate made most of the faulty batteries.

 

Her blir måten media framstiller ting på det som skaper inntrykket jeg er ute etter å beskrive. Om det er en feil med overskriften eller ikke får man heller analysere da. Men, det er vel ikke vanlig at leseren skal være detektiv er det vel. Og da blir til syvende og sist Samsung den skadelidende for dårlig journalistikk, er du ikke enig?

 

Tek.no er jo også en del av media, så det kreves gode journalister der også for ikke å komme i fellen for å villede lesere. Hvordan batteriene lages blir også litt utenfor lesernes kompetanse. Om det er et datterselskap i form av Samsung SDI Co. så er det jo egentlig en syndebukk tross Samsung-navnet. Og du løfter selv fram ITM Semiconductors, etterhvert. Om de er en underleverandør eller ikke..

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg leste det samme som deg, og det står fortsatt ingenting om det du sier.

 

"blamed a minor battery manifacturing flaw" er en  skrivemåte fra journalisten hos Bloomberg. På norsk virker det dumt, fordi det høres ut som om du fraskriver deg feil og skyller på en feil, som om du ikke hadde noe med den å gjøre. På engelsk er det  derimot en vanlig skrivemåte for å få frem at grunnen til brannen var en mindre feil som oppsto når batteriene ble laget. Er ganske sikkert på at mindre delen er noe Samsung offisielt har skrevet også, noe som er litt kritikkverdi. Virker ikke som en liten feil for meg hvertfall :p Men det er jo alt etter perspektiv da, det er sånn sett både liten og stor feil.

 

Det står videre at "analysts" så noen analytikere har funnet ut at mesteparten av feilen ligger hos et annet selskap. Det står IKKE at Samsung sier at feilen ligger hos noen andre. Det står IKKE at de skylder på dette selskapet. Som forøvrig er ITM Semiconductors, som pakker batterier for alle store batteriprodusenter. 

 

Samsung SDI lager batteriene, det har de alltid gjort. Samsung bruker veldig mye Samsung komponenter. Du vil se at Samsung batterier står som "Made in Korea, Assembeled in Vietnam". Det er i pakkeprossesen feilen har skjedd. Så det er ikke Samsung SDI sin feil, men det er Samsung Electronics sin mobilavdeling sin feil.

 

Du kan highlighte så mye tekst du vil, men ingenting av det du påstår skal stå der, står faktisk der. Samsung har aldri, aldri skyldt på noen andre, og tatt all skyld for tilfellet. De har ikke engang nevnt at andre selskaper er involvert. Alle vet derimot at det er tilfelle. Og alle vet at selv om det er tilfellet, så har Samsung like mye ansvar og det der har gjort er like dumt uansett, da de har 100% ansvar for å teste. Og det gjorde de ikke skikkelig.

Lenke til kommentar

Når man som leser høvler over en del nyheter daglig, så kan det være vanskelig å se alt like tydelig. Hjernen har vel en tendens til å lete etter mønstre. Og journalisten får rollen som propagandaminister, når de klarer å lurer leserne til å se ting som ikke står der.

 

Blame betyr like fullt "å klandre" om man oversetter ordet.

 

Men, er det ikke en vanlig bedriftskultur å klandre noen for en feil da. Det er også et trekk hos mennesket å kunne skyve ansvarer over på andre. Flott at du er enig på det med 100 % ansvar for å teste ting før det sendes ut på markedet.

Endret av G
Lenke til kommentar

Om en ser på hvordan det står skrevet, så skjønner jeg godt at du har tolket det som du gjorde, selv om det altså ikke egentlig er det som står.

 

Blame betyr "å klandre", det har du rett i. Det er også derfor oversettelser kan være skumle. Jeg diskuterte ikke hva ordet betydde, men skrivemåten. Hele setningen altså. Den er veldig engelsk, og av en type du aldri finner i norsk. For å få samme mening ville vi skrevet det helt forskjellige. I oversettelse til norsk, så står det jo at Samsung skylder på en feil. Den egentlige meningen av setningen på norsk vil være mer:

 

"Samsung sier at en liten feil under produksjonen av batteriene er grunnen til tilbakekallingen av Galaxy Note 7, og kommer til å bruke mer tid på å undersøke årsaken til sin største krise på flere år"

 

Dessuten, så er det umulig å skylde på et fysisk objekt. Du kan ikke skylde på batteriet for at det er noe galt med det. Som å kaste en sten på noen, og peke på stenen og si det er stenen sin feil. Så jeg ser ikke hvordan Samsung skulle kunne å klare å skylde på batteriet. Hvis de skulle skylde det på noen må det være et selskap eller noen personer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...