Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Veldig bråkete vannrør i kjøpt leilighet


Jakoozie

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg kjøpte en leilighet i april i år. Leiligheten min og den over er begge nyoppusset av samme firma, og solgt av samme eier. Bygget er gammelt, men jeg fikk opplyst av selger at alt var nyrenovert (både elektriske og rørsystemet, i tillegg til vegger/gulv/tak og utvending kledning mm.) Rør i rør-system.

 

Da naboene flyttet inn 1. mai begynte jeg å legge merke til at det bråkte en god del da de brukte vasken sin oppe på badet. I starten tenkte jeg at det kanskje bare var jeg som var sensitiv på lyd, og at jeg skulle se om jeg ble vant til lydnivået. (Lurte kanskje på om det var helt normalt).

 

Det fortsatte å plage meg i den grad at jeg hver morgen de skrudde på vasken så våknet jeg i sengen min (lyden er særlig hørbar på soverommet mitt). Dette er som dere forstår ganske irriterende, siden de over meg står opp tidligere enn meg. Det hendte også titt og ofte at de brukte vasken på natten, som igjen da vekket meg.

 

Det virker som det er blitt gjort noe feil da rørene ble byttet ut. Antakelig er det en stor operasjon å fikse det, de må inn i vegger og gulv/tak i både min og naboen over meg sin leilighet tror jeg. Jeg kan ikke forstå annet enn at utbedringskostnadene vil bli høye. (Om det i det hele tatt er mulig å utbedre, siden de antakelig må rive ned ting i leiligheten over også, uten at jeg vet sikkert, jeg er ingen rørlegger. De har ingen spesiell grunn til å godta dette annet enn for å være greie, de er ikke plaget med lyden visstnok som øverste leilighet).

 

På det andre av mine soverom har jeg samme problem når jeg bruker min egen vask. Litt lavere lyd der kanskje, men også der er det 30 desibel minimum når jeg bruker vasken med vanlig/litt høyt trykk i vasken. (Målt med telefon). Jeg får ikke målt desibel på hovedsoverommet mitt nå, fordi naboene er på jobb. Men jeg vil tro det er merkbart høyere lyd der.

 

Hva tror dere, har jeg en sak? Fant denne artikkelene i farten: http://www.advokatsylte.no/artikler/kan-du-klage-pa-darlig-stoyisolering

 

Jeg ga beskjed til selger rundt en måned etter naboene flyttet inn (som var første gang jeg kunne oppdage feilen med deres vask og mitt hovedsoverom). Var litt tregere å oppdage lyden på soverom 2, men det er jo fordi jeg bor alene her og ikke kan høre hvor mye det bråker på soverom 2 når jeg selv er inne på badet og bruker vasken. Uansett vil jeg tro dette anses som samme mangel, og at jeg ikke må klage individuelt på hvert rom ...? Har gjort det nå uansett overfor selger, skriftlig på sms.

 

Jeg har ikke gitt beskjed til eierskifteforsikringsselskapet enda (Protector) fordi selger er byggkyndig  og eier selskapet som er brukt til å gjøre renovasjonene, og han har sagt at han skal se på det. (Det har riktignok tatt litt tid, jeg ga beskjed først 01.06 og har i ettertid mast på ham litt men vært tålmodig). Han har sagt at han har vært i kontakt med rørleggeren, men at rørleggeren ikke har vært ledig enda.) 

 

Grunnen til at jeg ikke har meldt det enda er fordi jeg ikke har lyst å gjøre det til en "sak" med en gang og skape dårlig stemning så lenge selger er samarbeidsvillig. Han har vært veldig villig til å fikse andre småfeil i leiligheten (ting som kanskje ikke egentlig var mangler) frem til nå og jeg er redd han vil slutte å samarbeide. 

 

Har lest i vilkårene til protector at det må klages til dem "uten ugrunnet opphold" og senest ett år etter at jeg klaget til selger. Føler ikke dette er ugrunnet opphold, gjør dere? I så fall må jeg vel melde fra til dem snarest mulig? Er som sagt redd for å surne forholdet til selger, for alt jeg vet er dette noe som kan fikses relativt kjapt og enkelt og da er det jo best å unngå å lage en sak på det. (Selv om rask googling tilsier at det ikke er så enkelt)

 

Rent rettslig er jo såklart leiligheten solgt som den er. Selger har ikke selv bodd i min leilighet, bare den på toppen, så det er heller tvilsomt at han har holdt tilbake informasjon, men jeg vet jo ikke.

 

Men siden jeg ble lovet en leilighet med nyrenovert rørsystem, og dette antakelig vil koste mye å fikse hvis det i det hele tatt er mulig, skulle man vel tro at kravet til "vesentleg ringare stand" er oppfylt, jfr. avhendingsloven §3-9, slik at det foreligger en mangel. Enig?   I det hele tatt ble leiligheten solgt som totalrenovert/nyoppusset. Tror dere i så fall vilkårene for heving er oppfylt?

 

Hva tenker dere? Noen råd? Er alene om kjøp av denne leiligheten og er litt bekymret. Jeg tenker at jeg kanskje kunne kjøpt meg i sov i ro-plugger og overlevd bråket, men jeg er bekymret for hvordan det blir når jeg en gang skal selge. Dette er sikkert noe jeg må opplyse om som reduserer verdien av boligen ...?  :hm: og jeg er ikke en gang sikker på om slike plugger vil funke, det er såpass høyt.

 

 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...