Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Problemer med borettslaget


Chris10anz1

Anbefalte innlegg

Hei.

I borettslaget jeg eier en andel i, har jeg et lite problem med det sittende styret. Har sett etter lignende poster på forumet men lager likevel en ny post.

Styret har satt igang arbeid med drenering rundt boligen min. Jeg bor i en del av en tomannsbolig. Arbeidet ble satt i gang for 6 uker siden. Målet var å utbedre en drenering som ble utført for 2 år siden som viste seg å ikke fungere. Han som utførte jobben har gjort en dårlig jobb, men han har sagt han skal utbedre det. Han har vært å gravd 3 ganger men sier at jobben er bra nok når han ikke har gjort noe enn å grave opo og flere firmaer jeg har bedt se wpå jobben, sier at det ikke er riktig utført.

Saken går nå ut på at styreleder, som har ansvaret for alt som blir gjort i borettslaget ikke ferdigstiller jobben. Vi er en gjeng som har bedt om ekstraordinær generalforsamling, noe som har gjort styreleder og styret forbannet.

Jeg mistenker at styreleder nå med vilje ikke gjør noe med den påbegynte jobben på pur F. Han har alltid svart på SMS og e-post men den siste uken har han ikke svart på noen av e-postene eller smsene jeg har sendt for å purre på han.

Jeg lurer på om jeg har noe krav jeg kan slå i bordet med? Det at halve Hagen min står gravd opp i så lang tid og at han bevist trenerer tiden kan vell ikke være lov?

Håper på noen kloke svar og er det noe jeg ikke har fått med så spør gjerne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har du ulempen med å bo i borettslag - det er ikke din hage, men borettslagets hage. Du må altså leve med de beslutninger borettslaget tar om vedlikehold. Er vedlikeholdet for dårlig utført er retten din begrenset til å kreve erstatning for de kostnadene du blir påført av det.

 

Alternativt må du kreve ekstraordinær generalforsamling og få valgt et styre som ivaretar dine interesser.

Lenke til kommentar

Vi er en gjeng som har bedt om ekstraordinær generalforsamling som skal avholdes i slutten av september. Vi har da bedt om å stemme over mer penger til vedlikehold. Styret mener at de bestemmer hva som skal opp på dagsorden og formulerer spm på sin måte. Er det mulig å sende inn forslag om mistillit nå før innkallingen er sendt ut eller er det bare vedlikehold som kan tas opp?

Lenke til kommentar

En ekstraordinær generalforsamling kan kun behandle de saker som står oppgitt i innkallingen, jf. burettslagslova § 7-8. Hvis innkalling er sendt ut er det for sent å få forslag om mistillit med i innkallingen.

 

Det kan imidlertid sendes nytt krav om ekstraordinær generalforsamling (EGF) til styret, og så lenge det er mer enn tre dager igjen til EGF-datoen kan styret sende ut en supplerende innkalling.

 

Styret bestemmer ikke fullt ut hva som skal tas opp på dagsorden. Når et kvalifisert mindretall har krevd EGF skal de sakene mindretallet har krevd behandlet tas opp i EGF-innkallingen. Styret skal forberede saken, formulere innkallingen, og komme med forslag, men de kan ikke omformulere kravet slik at det i realiteten er noe helt annet som skal behandles. Hvis ikke styret oppfyller denne plikten kan enhver andelseier kreve at tingretten innkaller til ny EGF.

 

Man kan alltid kreve at EGF stemmer over å innkalle til ny EGF til å behandle nye saker (som ikke ble nevnt i innkallingen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...