Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg er litt keen på en måte som vil effektivisere arbeidet mitt. Kan WDS pushe Windows, AutoCAD programmene og standard Office ut til nye maskiner i domenet?

 

Om ja, er det lett å sette opp? WDS virker lett å sette opp, men har ikke forstått hvordan man får til å legge til programmer.

WDS er lett å sette opp, og kan lage og pushe image, men er ikke den mest strømlinjeformede metoden for dette.

 

Uten noe annet, kan du bruke WDS til å kjøre capture av en Windows-installasjon som har kjørt sysprep, og da vil programmer etc. følge med hvis det er installert. Vet dog at lærlingene her har strevd med at oppdateringer i Windows 10 hindrer deg fra å kjøre sysprep - og da blir det trøbbel med dette også.

 

Microsoft har dog laget et ekstra verktøy, Microsoft Deployment Toolkit (som er gratis), og er ment til å tilpasse systeminstallasjonen og legge inn programvare slik du beskriver. Om det er "enkelt" i bruk kommer an på øyet som ser, men det er overkommelig for en som jobber mye med IT i hverdagen.

 

WDS og MDT er nok for veldig mange bedrifter, største "begrensningen" er at du ikke kan gjøre så mye med eksisterende systeminstallasjoner (i anførselstegn, siden det ikke er et verktøy ment for å gjøre det, der har MS System Center Configuration Manager, SCCM). Sistnevnte er nok overkill i din setting, men det finnes liknende tredjepartsverktøy som PDQ, SolarWinds og LANsweeper som er langt rimeligere (selv om de fremdeles koster _litt_.

 

Har du i tillegg WSUS-server for sentral utdeling/kontroll av oppdateringer, kommer du veldig langt på vei med arbeids- og tidsbesparelser... :-D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...