Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Skjerm får svarte flasher og til slutt "black out" under spilling.


Anbefalte innlegg

Spiller Overwatch og en del andre spill på et GTX 970 skjermkort (Gigabyte GeForce GTX 970 4GB ITX) og det er en GSync skjerm som lager problemer. Kun "full HD" oppløsning". På en AOC 24" LED G-Sync g2460Pg skjerm. Hadde i grunnen samme problemer med et tidl 970 skjermkort. 

 

Dette er slik det ser ut fra GPU-z når skjermen lager krøll: 

 

Men hvorfor? Skal jeg reklamere på skjermkort eller skjerm? 

post-52743-0-07239900-1472078636_thumb.gif

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

G2460Pg er litt kjent for dårlig kvalitet, men det kan også være den medfølgende DP kabelen som er for dårlig. Tror de selger DP kabler på Clas Ohlson nå, så da er det en enkel sak for mange å prøve en slik, og eventuelt benytte angrerett om det skulle vise seg å ikke være kabelen. Jeg ville ellers prøvd med en annen skjerm om du har mulighet å låne fra noen, eller du har en reserve. Deretter er det eventuelt å kontakte utsalgssted å høre hva de mener du skal foreta deg. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

På din screen shot av GPU-Z står det 71°C, så det skal ikke være varmetrøbbel da. Men det står også at "load" er 60% mens viftehastighet er 61%. Dersom temp under nær 100% load kryper opp mot ~90°C, fordi viften ikke klarer holde temp nede. Så kan det godt tenkes at det har blitt for varmt. Og ja, om skjermkortet blir for varmt, så kan det resultere i "krøll". Om det hjelper å ha side dekselet av, så er det en god indikator på at det er varmeproblem også. Men i små kabinetter skal det være minst like effektivt å sørge for god luftgjennomstrømning. Så jeg ville tatt en titt på hva som kan gjøres med kabinettvifter, og kabel rot innvendig som eventuelt hindrer luft sirkulasjon..

Lenke til kommentar

He he, joda. Men er jo litt billigere med et par kabinettvifter. :p

 

Du vil nok uansett ikke slippe unna å måtte gjøre noe der. Eller fortsette å spille med side dekselet av.

 

Du bør ha en eller flere inntaks vifter som trekker kjølig luft inn i kabinettet. Men det er nesten vel så viktig å få den varme luften ut etterpå. Et GTX1070 i founders edition utførelse vil hjelpe med å få luft ut av kabinettet. Men det er ikke optimalt for det kortet å måtte kjøle sin egen GPU med allerede varm luft. Det skiller heller ikke mer enn ~40 - 50W i forbruk når begge skjermkortene kjører på 100% load.

Endret av Gabri3L
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...