Gå til innhold

Innhold og oppsett på alinux.no


sokk

Anbefalte innlegg

Å ha en side som tar for seg Linux som en helhet blir ganske spennende, og at den er norsk gjør det bare bedre :). Tenk på å kunne hatt en slik side når du først begynte med Linux?

 

Jeg vil begynne med å si at siden ikke bør være for "elite"-preget. Nybegynnere bør se på dette som en ressurs, på samme måte som de som har vært i "miljøet" :) lenge.

 

Uansett, jeg har lekt meg litt med hvordan jeg kunne tenkt meg at tema blir tatt opp.

linux-desktop.htm

 

Hvor man på forsidene på de respektive kategoriene (distroer, programvare etc) tar opp det som er "bankers". Guider og artikler hvor det som er standard blir beskrevet. Sider hvor du kan finne linux programmer ved hjelp av å se på hva som finnes for f.eks. windows. (f.eks. Windows: Photoshop, Linux: Gimp). Dette kan virke som det er litt teit, men når jeg først begynte med Linux (for 3-4 år siden) så var det ikke bare bare å finne disse programmene. Det blir nærmest tatt for gitt -- og dermed er kurven for å finne godsakene ganske lang. Videre, litt nede på siden kan "elite"-programmene og emnene tas opp. (Ratpoison etc)

 

Ved å gi brukeren av alinux.no innsikt i hva som skal til, kan man gjøre manges introduksjon til Linux til en lettere prosess.

 

Vel vel, mine 2 cents :)

 

Hva tenker dere angående alinux.no og innholdet?

 

Ps. Hva med å lage nyhetsdelen i slashdot-style?

 

[edit] Ps. Eksempelsiden er langt i fra komplett :)

[edit] Har oppdatert eksempel-siden litt.

Endret av sokk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenker vel helst at nyhetene inneholder noen lenker (hvis de ikke blir utdypet som artikler), hvor man kan gå inn og kommentere. Poengsystemet til slashdot kan implenteres hvis pågangen av kommentarer blir stor. Forumet kan jo sikkert brukes til dette, men det hadde vært greit hvis nyheten ble listet oppfor kommentarene, slik at man får the good ol' slashdot feel to it :)

 

Jaja, blir spennende og se hvordan det går med alinux.no. Den kan bli den største norske linux-siden.

 

Ps. Kildekoden til slashdot finnes på slashcode.com - så det vil ikke være så ekstremt vanskelig å implentere.

Endret av sokk
Lenke til kommentar

Det synes jeg nesten hørtes litt tøft ut!

 

Sabla kjekt å ha kommentarer nedenfor nyheten, men desverre kan det medføre mindere aktivitet i forumet.. Men det er muligens verdt et forsøk?

 

EDIT:

 

Desverre kan jeg ikke si jeg er like fornøyd med det faktum at du har plassert KDE over GNOME.. :scared:

Endret av xeon
Lenke til kommentar

Jeg er en fast bruker av Gnome :thumbs:

 

Er vel helst tilfeldig at jeg skrev det først. Gnome er lekkert :dribble:.

 

[edit]

Hvis det legges ned litt arbeid så kan vel forumet virke som backend? Men forumet vil nok være plassen å skrive om topics som ikke angår de gjeldende nyhetene.

 

[skrevet i Galeon i Gnome 2.4] - Eldre bilde av min desktop

Endret av sokk
Lenke til kommentar

ei "hw-database" må nesten være eit must. der brukarar kan legge til hardware som dei har fått til i linux. med info om distro o.l. (kansjke link til howto eller berre ein liten komentar) alt av hardware, dei enklaste ting som funkar ut av boksen og dei mest obskure ting som f.eks. LegoUSBTower og andre rare ting. for då blir det mindre spm på forumet som f.eks. "funkar min 10GB HD i linux" noko alle veit at den 99,9% heilt sikkert gjer. Mange rare folk har fått til endå mykjer rarare ting i linux og det bør delast med andre!

Lenke til kommentar

En hardware-database ja. God idè.

 

Vil gjøre det mye lettere, hvis man kan finne info her. Istedenfor å søke webben i utallige timer på jakt etter den ene siden som forteller hvordan det skal gjøres. Man kan nesten drømme om en linking opp mot hardware.no (hvor hw.no brukes som kilde) for å få en hardware oversikt :). Hvor folk skriver hvordan de fikk produktet til under de respektive produktene. Har selv ikke fått til 2xraptor i RAID-0 på asus a7n8x (enda).

Endret av sokk
Lenke til kommentar

Jeg det avgjørende for alinux.no blir hvorvidt innholdet blir bra. Folk må skrive artikler, eller så blir det ingenting av.

 

For å senke terskelen for bidrag fra folk, vil jeg tro wiki-baserte artikler vil være bra. Del ut masse passord til alle forumbrukere og andre flinke folk.

 

Wiki-er har jeg generelt stor tro på.

 

Et spørsmål er hvorvidt hw.no-nettverket er egna som tilknytningspunkt for ei miljø-dreven nettside.

 

Jeg må si, dersom alinux.no hadde vært uavhengig av hw.no og kontrollert av linux-entusiaster, ville jeg hatt mer lyst til å bidra.

Lenke til kommentar

Det er vel helst linux entusiastene innenfor hw-nettverket som vil ta tak i prosjektet? Ettersom hw.no, og dens dattersider er 'etablerte', så er det mye større sjanse for å klare å starte noe her? Å starte en site uten backing vil være en vanskelig prosess. Spesielt ettersom hw.no har alle fasciliteter oppe (forum etc), og en stor brukergruppe.

 

Wiki høres spennende ut. Har snublet over noen wiki sider, og jeg må si at jeg ble ganske fascinert av det jeg så. Men jeg har enda ikke deltatt i en slik side, annet enn demosidene som er på de forskjellige prosjektene sine hjemmesider.

Lenke til kommentar

Den eneste Wiki#en jeg har pr0vd fant jeg veldig vanskelig aa bruke :( Uansett maa denne bli implementert (rett?) i sia for aa ikke forvirre folk.

 

Men uansett f0ler jeg at dere gj0r det litt vel vanskelig hele systemet. Det aa si at de som styrer nettverket skal legge inn masse ekstra kode for alinux.no blir litt feil naar de er saa snille og gir plass og baandbredde osv.

 

Dere skal ikke ha for h0ye tanker (jeg tenker altsaa paa slashdot opplegget som jeg tror ikke vil fungere saerlig bra). Resten - sokk - er meget bra :)

 

Guider er en selvf0lgelig del! Det med windows -> linuxprogrammer er ogsaa meget fint :)

 

Og hvert program b0r faa sin egen lille howto eller noe i den duren, linker til forskjellige plasser..

Lenke til kommentar

Om jeg ikke tar heelt feil (er jo ikke insider enda), så holder nettverkets ildsjeler på med å lage en "bro" mellom pubsys og forumet. Slikt kommentarsystem som f eks osnews (leser ikke /.) hadde vært stilig å ha.

Selvfølgelig må vi jo skrive guider for nybegynnere. Hadde vært greit om vi kunne hatt et slags system for å rangere guider etter vanskelighetsgrad.

Lenke til kommentar

Jeg har sett på invision systemet litt selv og det skulle være rimelig greit å fikse litt på det :) Greit, men ikke raskt. Det virker som de har tenkt på at andre skal kunne implementere forumet i websiden sin :)

 

Den letteste (men vil ikke si beste) er jo allikevel å bare lage sine egne SQL spørringer. "SELECT t.* f.* FROM topics t, forum f WHERE..." etc.. :p

Lenke til kommentar
[quote name='|_Cisco_|' date='28/11/2003 : 01:57'] bare en liten tanke.. Burde vi hatt en kjerne-ticker på siden? [/quote]
Hmm, antar bare med 2.4, 2.6 og siste devel kjerne (2.7 i framtia).. :)

For - har vi virkelig noen folk som bruker 2.0 og 2.2 her? :) (Debian stable folk, men jeg tenker - hvem bryr seg om de gamle versjonene? Korrekt meg hvis jeg har feil)
Men, ja, stilig ide :D
Lenke til kommentar

Jeg vil ha en oversikt over alle Windowmanagere/desktop enviroments med screenshots (gjerne slik brukere kan laste opp sine egne)... Dessuten bør vi titte på ha polls på forsiden, som f.eks. "hvilken irc-klient bruker du?" ol, for så å lagre resultatene. Tror nøkkelordet blir at det må være lett å tilpasse systemet til nye ting og få en gjennomarbeidet funksjonalitet.

Lenke til kommentar
Jeg vil ha en oversikt over alle Windowmanagere/desktop enviroments med screenshots (gjerne slik brukere kan laste opp sine egne)... Dessuten bør vi titte på ha polls på forsiden, som f.eks. "hvilken irc-klient bruker du?" ol, for så å lagre resultatene. Tror nøkkelordet blir at det må være lett å tilpasse systemet til nye ting og få en gjennomarbeidet funksjonalitet.

Selv er jeg redd for at det blir for mye. Polls er ofte litt malplasserte paa sider synes jeg personlig. Vi har jo polls i forumet - det burde isaafall vaert en link mellom disse to....

 

Det aa holde samme informasjon paa to plasser er imot all god database design ;)

 

Men som jeg tidligere har sagt saa f0ler jeg dere stiller litt store "krav" for sia. Den vil sikkert vaere enormt primitiv i begynnelesen. Og vi b0r ikke stresse ting, la det heller komme litt mer gradvis.

 

alinux.no blir ikke verdens st0rste linuxportal, men etter tid - om vi er heldige - kan den kanskje bli norges st0rste. :love:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...