Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

diane p-piller mot kviser - når ser man resultat?


IHaveADream

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg fikk utskrevet Diane p-piller fordi jeg har svært dårlig hud - sliter skikkelig ned kviser i voksen alder. Nå har jeg tatt pillene i tre uker, og har nå en uke fri.

 

Jeg har imidlertid ikke sett noen resultater enda! Så jeg lurer på - dere som har erfaring med disse pillene; hvor lang tid går det før man begynner å se resultater?

 

Jeg er svært deprimert grunnet huden min, og må grine hver gang jeg ser meg i speilet! Ser ut som om noen har tegnet tjukke røde og brune prikker over hele ansiktet mitt! I tillegg har jeg groper i huden som jeg også må få gjort noe med! Hater dette!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

Google "adult acne" og "acne scars" så finner du huden min.

 

Er kjempefortvilt fordi jeg aldri slet med kviser i ungdomsårene når det skal være "verst". Det har først kommet nå de siste årene, nå som jeg er voksen, og jeg kan ikke forstår noe som helst" Spiser sunt og varier, tar kosttilskudd og drikker MYE vann. Ekstremt lite søtsaker og oljete mat, og sover mer enn nok. Bruker kun to sminkeprodukter og vasker børstene mine hver eneste dag. Så p-pillene var mitt siste håp, men etter 3 uker merker jeg ikke den minste lille forskjell engang. :,/

Lenke til kommentar

Gjør det vondt? Hvor lenge har det vært sånn? Du kan prøve medisinen Kjetil prater om, men vær obs på at de har skumle bivirkninger du må være klar over først, som f.eks økt sannsynlighet for selvmord. Jeg anbefaler ikke noe, jeg bare sier at jeg vet ikke hvordan det er å være deg, og du må nesten ta det valget selv utifra hva du selv føler blir rett for deg å gjøre. Gropene forsvinner nok aldri men vil bli mindre synlige med tiden, har en fra da jeg fikk vannkopper som 14åring (jeg fikk panikk og trodde at det var en gigantisk kvise og prøvde å skvise på den, dumt dumt dumt). Ser den fortsatt 11 år senere, men er mye mindre synlig.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Hei,

Jeg fikk utskrevet Diane p-piller fordi jeg har svært dårlig hud - sliter skikkelig ned kviser i voksen alder. Nå har jeg tatt pillene i tre uker, og har nå en uke fri.

 

Jeg har imidlertid ikke sett noen resultater enda! Så jeg lurer på - dere som har erfaring med disse pillene; hvor lang tid går det før man begynner å se resultater?

 

Jeg er svært deprimert grunnet huden min, og må grine hver gang jeg ser meg i speilet! Ser ut som om noen har tegnet tjukke røde og brune prikker over hele ansiktet mitt! I tillegg har jeg groper i huden som jeg også må få gjort noe med! Hater dette!

 

www.acne.org regimentet fungerer bra for meg, jeg har ikke hatt en kvise på over en måned. Hvis du følger det korrekt så virker det veldig bra.

Lenke til kommentar

Jeg går på Yasmin, og det blir vel litt samme greia, bare litt svakere. Hos meg tok det ca to måneder før jeg så en endring. Legen sa til meg at jeg burde gi det i alle fall tre måneder før jeg ga opp, så tror ikke du skal miste motet etter bare én måned. Nå er jeg fri for de røde byllene og cystene i ansiktet, og får bare en liten kvise av og til, som ikke gir arr og jeg ikke tenker på engang. De brune prikkene, som var arr/merker etter tidligere kviser er også omtrent forsvunnet. Ikke gi opp håpet!:)

 

Jeg hadde prøvd alt annet når det gjelder hudregime, kosthold og lignende, men dersom man har hormonell akne spiller det liten rolle om man renser huden eller ikke spiser sukker, kvisene kommer uavhengig av dette. Er btw 27 år, og begynte på yasmin for ca ett år siden nå.

Lenke til kommentar

Hvorfor er ikke antibiotika et alternativ, type tetracyclin? Jeg trengte bare en runde med det og vips så var huden min strøken. Har aldri hatt så vakker hud før, og jeg slet med mye acne i ungdomsårene. Er en del after care som må gjøres da, med tanke på arr, men det finnes gode produkter på markedet nå som kan hjelpe mot arr. Men det må du fokusere på etter du har tatt knekken på kvisene. Diane var ikke et alternativ i mitt tilfelle ettersom huden var for ille til at det ville fungere. Kan dog hende det tar lengre tid enn tre uker, det tok iallefall fire-fem uker for det var forskjell på min hud etter jeg begynte på tetracyclin. 

 

Dessuten vil arr også blekne med tiden. Mer dype og kraftige arr derimot trenger litt hjelp. 

Endret av Lindefrøken
Lenke til kommentar

Hvorfor skal piller fikse alt? Hjelper ikke meg, men salt vann og sol gjør.

Sol er ytterst skadelig for huden og får virkelig futt på aldringsprosessen. Har du sett koreanske kvinner, hvor lite rynker de har i 30-40 års alderen kontra skandinaviske kvinner som griller seg i sydensola og solarium uten å i det hele tatt tenke tanken på å bruke solfaktor? Ja, forskjellen er obvious. I Sør-Korea eksempelvis har de et stort fokus på hudpleie og de beveger seg ikke utfor døra uten solfaktor på huden, noe våre landsmenn og landskvinner også burde lære seg. Vi lever i 2016 og burde vite at sol er ikke så bra for huden vår som man skal ha det til. D-vitamin er viktig ja, men ellers gjør ikke sola noen særlig nytte for huden vår. Å tørke ut kvisene i solarium forbedrer ikke problemet. Piller hjelper, selv om man helst vil prøve alle andre mulige løsninger fremfor antibiotika. Tetracyclin er svake greier mens isotretinoin er ganske sterkt.

 

Selv ble jeg satt på et strengt og sterkt hudpleieprogram stappfullt i syre hos hudpleier, det ødela huden min totalt. Fikk beskjed om at urenhetene måtte komme til overflaten. Kyss meg bak, jeg ble verre og verre for hver måned som gikk. I ett år så jeg ut som ei kjøttkake i trynet. For ei som sliter med depresjon og selvforakt var det rimelig heftig, for å si det mildt. Kutta ut syrene, begynte med produkter for sensitiv hud mens jeg las meg opp på koreansk hudpleie og lærte meg mye mer om huden enn en hudpleier lærte meg. Nå eksperimenterer jeg med milde syrer selv, og etter endt tetracyclinkur, samt en nåværende god hudpleierutine ser huden min amazeballs ut. Jeg tenkte som mange andre; billige produkter kan da umulig fungere. Koreanske produkter, eller asiatiske hudpleieprodukter generelt er billig, selv om noen merker ligger ganske høyt på prislista. Jeg bruker ikke et eneste produkt som koster over 200,- og det fungerer som bare pokker, stappfull i gode ingredienser som er bra for huden min. Når jeg leser om ingrediensene som fantes i produktene jeg fikk med hudpleieren får jeg chills som i det hele tatt påførte svineriet på huden min. 

 

Anbefaler de aller fleste å lese seg opp på koreansk hudpleie (men holde seg unna den ganske kjente Koreansk Kosmetikk gruppa på FB, der er det mye feilinformasjon ute å går), skaffe seg et par bøker og lese pålitelige blogger.

 

Nå kupper jeg tråden din TS, men kanskje dette kan være veldig relevant for deg. Jeg er ikke "ferdig utlært" og ikke så veldig erfaren når det kommer til koreansk hudpleie riktig enda, så jeg vil ikke gi deg noen spesifikke råd annet enn å søke litt rundt og gjøre deg opp en mening. For meg var Diane aldri et alternativ da problemene var større enn som så, pluss p-piller er noe dritt uansett når det kommer til hormoner så hadde ikke gått på det om det var et alternativ anyways. Der finnes to bøker som virkelig er verdt å investere i, førstnevnte har en veldig omfattende forklaring rundt begrepet koreansk kosmetikk og forskjellene på asiatisk kosmetikk og vestlig kosmetikk. Jeg legger ved lenke til dem, jeg. Den fra Charlotte Cho er veldig lett å lese og gir en basic innføring i koreansk hudpleie mens den andre boken tar for seg de aller fleste ingrediensene og gir en mer avansert, men tydelig forklaring på hvordan ingrediensene fungerer og hva som hjelper for din hudtype. 

 

Invester i huden din! Den skal være med deg livet ut og du kommer til å takke deg selv når du sitter der med porselenfjes. ;)

 

The Little Book of Skin Care <- Jeg kjøpte min på eBay til billigere pris 

Korean Beauty Secrets <- Denne kan fås kjøpt i en eller annen norsk nettbutikk, men nå husker jeg ikke hvor jeg bestilte den dessverre

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...