Gå til innhold

Lønn som ingeniør i staten


Anbefalte innlegg

Jeg har søkt på en labingeniør-stilling innen elektro på et universitet, altså i statlig sektor.

I stillingsannonsen står det følgende: "Lønn etter statens regulativ 1087 overingeniør eller 1085 avdelingsingeniør, avhengig av kvalifikasjoner."

Stillingen krever bachelorutdanning. Jeg har 5 års erfaring som ingeniør. Av utdanning har jeg en relevant bachelor, samt en halvveis relevant master. Jeg har sett litt på lønnstabellene for de aktuelle stillingskodene, men spranget er nokså stort.

 

Noen som har peiling på hva jeg kan forvente av lønn i en slik stilling? Hva skal til for å kvalifisere som overingeniør?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt eg veit er det ingen faste reglar for kva som skiller avdelingsingeniør frå overingeniør. Det er arbeidsgiver som plasserer den ansatte der det passar best. Men det er vanlig at overingeniøren har tilleggsoppgåver, og ofte fungerer som fagansvarlig eller personellansvarlig for sin gruppe, dette gjør at det kreves erfaring eller ekstrakompetanse for å bli plassert som overingeniør.

Men nøyaktig kor mykje erfaring og kompetanse du må ha vil variere frå situasjon til situasjon. På ein avdeling med kun nyutdanna kan du med dine 5 år være den som er best egna som overingeniør, medan i andre avdelingar så vil 5 års erfaring bli betrakta som lite erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...