Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2017


Anbefalte innlegg

 

 

De stillinger politistudenter har i politiet er sivile stillinger som kunne vært besatt av hvem som helst med rette kvalifikasjoner. Administrativt, IKT, lederstøtte, m.m. Så vidt meg bekjent er det ikke mulig å være ansatt med politimyndighet mens du er student (om vi ser bort fra den begrensede politimyndigheten du har når du er student på andreåret). Forsåvidt virker det som at etaten liker å ha politistudenter i visse type sivile deltidsstillinger, så det er fullt mulig å jobbe i politiet som student. Bare ikke i stillinger som krever politimyndighet.

Der må jeg rette litt på deg.. mange stillinger er sivile som du sier. Men det er mulig å få stilling som krever begrenset politimyndighet. Eksempelvis passkontrollør.

 

 

 

Det er sant. Jeg formulerte det først som ikke mulig å være ansatt med noe særlig politimyndighet. Jeg endret det, fordi jeg anser den politimyndigheten man har som passkontrollør til å være såpass begrenset at det ikke er noe å snakke om i forhold til "normal" myndighet. Disse stillingene kan vel også fylles av vanlige sivile, likegodt som politistudenter, mener jeg. Rett på meg om jeg tar feil!

 

Det er medstudenter som har jobb med politimyndighet. Hovedsaklig enten i PU eller i politivakta på en stasjon. Men såvidt meg bekjent så er ikke det mulig før etter b2. Det foregår da gjerne som "ringevikar". Er du ansatt i f.eks. vakta så har man ordinær politimyndighet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Noen som har fått avslag enda?

 

Ikke jeg, enda. Er rødgrønn fargesvak men klarer de aller fleste av plansjene, og har ikke problemer med å skille farger. Hadde nesten regnet med å få avslag, men blir begynner nesten å lure på om jeg blir kalt inn til opptaksprøver i og med at jeg ikke har hørt noe enda... Spennende.

 

Godt å høre vi er i samme båt. Går nok fint med rødgrønn fargesvakhet. :-) 

Lenke til kommentar

De har sendt ut avslag fortløpende de siste dagene i hvertfall, og innkallelse skal komme i dag så alle får svar. Men det står jo også på sidene at de som ikke har hørt boe må ta kontakt innen 2. Mai.. Jeg vet ikke om noen som har hørt noe enda, verken positivt eller negativt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-IFb0qEISeP

Jeg vet om en som har fått avslag for et par dager siden. Alle får svar uansett, men avslag ble/blir sendt ut fortløpende, mens innkallingene sendes felles.

 

Så alle får innkalling på likt? :)

Lenke til kommentar

 

Jeg vet om en som har fått avslag for et par dager siden. Alle får svar uansett, men avslag ble/blir sendt ut fortløpende, mens innkallingene sendes felles.

Så alle får innkalling på likt? :)

Vil tro det kommer relativt likt hvertfall. Det går nok ikke alle får helt likt når det er så mange som skal ha, men de gjør nok så godt de kan hvertfall.
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...