Gå til innhold

KOMMENTAR: Unyansert om superdatamaskiner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et meget bra og opplysende innlegg. Den opprinnelige artikkelen var en typisk agurk-sak av typen "Russisk forsker har fått til kald fusjon! Vil Statoil legge ned?".

En sammenligning av kjøretider på tvers av maskinplattformer forutsetter at man løser samme problem, med tilnærmet samme fremgangsmåte. Hvis man ikke gjør det ender man fort opp med å sammenligne epler med appelsiner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nok av universiteter som brukte playstation 3 maskiner i et cluster men dette ble desverre stoppet etter at Sony bestemte seg og blokkere other os i 3.21

 

Stoppet nye installasjoner ja. De gamle putrer og går enda så lenge man ikke oppgraderer os-et, og hvem gjør vel det når det kommer til slik bruk?
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En datamaskin kan jobbe med noen få oppgaver (helst 1) super raskt, et datacenter kan jobbe med en oppgave (færre jo saktere) sakte, men når vi begynner å snakke om 10.000 oppgaver og kansje flere, da vil den raske maskinen ikke være med lengere.

 

Folk vil kansje tenke, Hvorfor da ikke bygge datacenter med BARE kraftige maskiner som folk flest bruker... OG da kommer vi over på den egentlige grunnen, som er stabilitet, feilrettings minne (error correcting \ ECC), og spesial cpuer med mye cache (minne) på prossessoren som bare er nødvendig når en datamaskin skal jobbe med mange oppgaver, og evt spesiallaga OS (linux somregel) med filsystem som er laget på take med å lagre \ hente opp data raskt, som ikke er pratisk til vanlig pc bruk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...