Gå til innhold

Poenggrense NTNU 2016 uten kjønnspoeng


Gladgutt

Anbefalte innlegg

Har forstått at NTNU fjerner kjønnspoeng på flere av studiene sine fra og med høsten 2016. Det er en del som påstår at poenggrensen vil falle, ettersom jentepoengene blir borte. Eks fjerner de jentepoeng på studiene som Nanotek og indøk og da antar flere at poenggrensen vil bli lavere enn inntaket høsten 2015.

 

Hvis dette er sant, hvor mye tror dere sånn ca poenggrensen vil falle med ?(forstår at det er vanskelig å forutse dette, men det er vel kanskje mulig å gi et ca tall?). Hvis poenggrensen faller, vil det være merkbart eller vil det bare synke med maks 0,1-0,2?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De to ekstra kjønnspoengene har jo noe å si for poenggrensen. I fjor var det ca 35 % kvinner som hadde indøk som første valg. Snittet var da på 60,6. Nå som kjønnspoeng er fjernet vil vel snittet synke noe? Søkertallet har også blitt mindre i år( uten at det vil påvirke poenggrensen nevneverdig)

Lenke til kommentar

Poenggrensen bestemmes av den dårligste som kommer inn på studiet, som igjen avhenger av poengsummen til alle som kommer inn

Det at kjønnspoeng forsvinner betyr bare at det er færre poeng i omløp og dermed setter et "tak" for maks antall poeng som er mulig å ha. Trenden de siste årene har vært at nevnte studier tiltrekker seg bedre og bedre søkere, det er ingen grunn til å tro at toppen er nådd enda. Mitt tips er nullvekst eller 0.5-1 økning. 

Lenke til kommentar

Aha. Da er vel håpet om å studere indøk ute for min del. Har 60 studiepoeng og kjemper med førstegangsvitnemål. Hadde et ørlite håp om at fjerningen av kjønnspoeng på indøk ville redusere poenggrensen litt i det minste, men der tok jeg vitterlig feil.

Lenke til kommentar

Lurer også på en ting ang suppleringsopptaket. Er ganske sikker på at jeg ikke blir tatt inn på opptaket den 20 juli. Hva går da suppleringsopptaket ut på? Det er vel ikke et nytt opptak hvor snittet øker eller minker ? Har alltid trodd at suppleringsopptaket går ut på å ta inn de som er på venteliste. Stemmer det?

Lenke til kommentar

NTNU har ikke noen tradisjon for å ta inn ekstra ved suppleringsopptak til hverken siv.ing eller realfagsstudier. Ettersom det er såpass mange som faller av, så løser de heller problemet med overbooking. Det kan alltids skje at du kommer inn via venteliste, men du vil mest sannsynlig se en stjerne bak som forteller deg at dette trolig ikke skjer. 

Endret av -Stoffer-
Lenke til kommentar

Det er vel få som kommer inn via venteliste på indøk? Studiet er jo ganske ettertraktet av studenter og da vil få gi fra seg plassen. Du må nok regne med å være innenfor top 10 på ventelisten for å ha en mulighet. Det tror jeg ikke er i mitt tilfelle. Har vel bare meg å takke. Tenker kybb fremfor medisin på UiO . Er det verdt det?

Endret av Gladgutt
Lenke til kommentar

Som nevnt, så er det ikke noen tradisjon for å ta inn fra ventelista på Gløshaugen. Det overbookes kraftig og har et studium 130 plasser, så kan de fort ta inn 160. Takker folk nei, så vil man uansett ikke rykke frem. Kjenner en som sto på 1. plass på ventelista og ikke rykket frem overhodet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...