Gå til innhold

Vitnemål som privatist


Julier

Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat blitt ferdig med privatist eksamen og får snart karakterene mine, men jeg er veldig forvirret over hvordan jeg skal få disse karakterene på vitnemålet. Det står et sted at jeg må ta kontakt med den siste skolen jeg gikk på og et annet sted at jeg må ta kontakt med den skolen der jeg ble uteksaminert. Skal jeg ta kontakt med den skolen jeg gikk på før jeg var privatist, eller den jeg tok privatist eksamen på? det er to forskjellige videregående skoler.

 

Hvordan får jeg levert karakterene til skolen? karakterene blir lagt ut på privatistweb.no, men der står det at det ikke er gyldig å skrive ut fra den siden, er det de jeg skal sende inn? jeg leste et sted at man må søke om å få sendt karakterene, men jeg finner ikke noe sted å søke om det.

 

Jeg fullførte 3 år på videregående, men måtte ta 3.påbygg som privatist for å få generell studiekompetanse.

 

Takk for all hjelp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta kontakt med skolen der du fullførte dine første tre år.

Ring privatistkontoret i din fylkeskommune og be om karakterer i posten.

Lever karakterene til din videregående skole. 

 

Vanligvis er det ikke nødvendig å overlevere karakterer om man tar privatisteksamener i samme fylke som man gikk vanlig videregående skole.

Lenke til kommentar

På "Min side" eller i innstillingene på Privatistweb kan du be om å bestille kompetansebevis. (Obs! Frist i dag! Hvis du ikke rekker å bestille innen fristen, får du sannsynligvis ikke tilsendt kompetansebeviset tidsnok for søking til høyere utdanning til høsten). Det er dette kompetansebeviset som er dokumentasjon på karakterene dine fra privatisteksamen. Kompetansebeviset kan du laste opp i Samordna Opptak ved siden av vitnemålet, og du vil på den måten bli registrert med generell studiekompetanse der.

 

Hvordan du får karakterene på vitnemålet vet jeg ikke, men det kan tenkes at det er kompetansebeviset du egentlig er interessert i :-)

Lenke til kommentar

Å ta eksamen som privatist er frustrerende komplisert. Har nå sett gjennom hele privatistweb og finner ikke noe sted hvor jeg kan bestille kompetansebevis. Har også søkt på diverse sider på nettet om hvordan hele opplegget fungerer, og der står det bare at du må ta kontakt med den gamle skolen din, ikke hvordan du får bestilt en utskrift av karakterene dine.

Jeg vet hvordan jeg får karakterene på vitnemålet, problemet er at det er en side på privatistweb som heter karakterutskrift, men på den siden står det at det ikke er gyldig kompetansebevis til høyere utdanning, betyr det da at jeg heller ikke kan gi den utskriften til den gamle skolen min så de kan legge inn karakterene på vitnemålet?

 

Veldig rotete forklart, men jeg håper dere forstår hvor jeg vil hen.

Lenke til kommentar

Du får kompetansebevis i posten uansett. For å være sikker på å få kompetansebevis innen fristen for å laste opp dokumentasjon til Samordna Opptak, må du bestille det fra Privatistweb. Du bestiller det heeeelt nederst på siden "Personopplysninger". For å få karakterene inn på vitnemålet ditt, tar du kontakt med den videregående skolen som skrev ut ditt opprinnelige vitnemål. Hvis du fremdeles er usikker, kan du alltids ta kontakt med privatistkontoret i fylket ditt, eller skolen du gikk på.

Endret av aklla
Gjennopprettet innhold
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...