Gå til innhold

Tenker å starte å trene som en toppidrettsutøver i fotball


Klossliv

Anbefalte innlegg

Hallais! 19år gammel mann.Jeg liker å trene, og er nokså trent. Jeg har vanligvis trent noe kondisjon og styrke, veie 65kg for å se bra ut. Jeg har ganske mye muskler på overkroppen(bryst, biceps, skuldre), noe som kan være et dårlig utgangspunkt, men men.

 

Store deler av barndommen min var fotball. Jeg fikk aldri spilt på lag, men spilte ganske mye fotball ute på sletta, løkkefotball. Jeg var relativt god i forhold til de andre på min alder som 13-14åring, men etter hvert stagnerte det. Fotball ble ikke prioritert lenger og beina ble sløvere, ballfølelsen forsvant.

 

Men jeg liker å trene, derfor har jeg tenkt å trene hardt for å komme på et lite nivå. Jeg mener ikke på noe profosjonelt nivå , men bare for å kunne spille på et het "greit"/serriøst nivå, slik at det ikke blir tullete.

 

For det første må jeg fikse teknikken, ballfølelse, det er vel dette jeg har mista mest. Bena føles veldig tunge ut. Jeg studerer et relativt tungt studie nå, men er villig til å ofre to ganger dagen/ca 3,5- 4 timer til styrke/teknikk trening. Og skal prøve å komme inn på skolelaget, slik at jeg får til fotballspill en ekstra gang  i uken, tillegg til fotball med venner og klassen. (så det blir minst fotball 1 gang i uken/ maks 3, i allefall mot sommeren)

 

Er det noe håp for meg? Jeg synes det er ufattelig kjedelig og blir deprimert når jeg ser på fotballkamper. Jeg ønsker å stå der på gresset å spille, liker ikke at andre gjør noe ikke får til, men har lyst til å gjøre. Så jeg unngår å se på fotballkamper.

Endret av Klossliv
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

For din del ville jeg nok anbefalt å trene mest mulig teknikk. Siden der er så lenge siden du har spilt fotball vil nok denne være rimelig dårlig for øyeblikket, og uten teknikken så kommer du nok ikke veldig langt med fotballspillingen dessverre.. Selv om kondisjon og styrke selvfølgelig er et pluss ville jeg lagt lite energi i det i forhold til å spille fotball, og trene på fotballrelaterte ting! Det første jeg ville gjort var å melde meg inn i en klubb og startet å trene der. Aner jo ikke hvor god du er, men jeg vil anta at de nederste divisjonene vil passe best. Men det skader jo heller ikke å spørre om å få prøvespille litt lenger opp i systemet heller, det verste som kan skje er jo at du får et nei.  ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Mest mulig teknikk ja, men også mest mulig intervaller. Intervalltrening er kjernen i fotballkondisjon.

 

Helt utrolig nok var jeg i så god form når jeg kom i militæret, selv om jeg røykte sigaretter, at jeg alikevel kunne løpe fra de fleste, ta en liten pause og så løpe resten og havne nesten lengst frem på 3000 meter løp. Jeg var 20 år gammel i militæret, og sluttet å spille fotball når jeg var 16 år.

 

Grunnen til at jeg kunne holde med, og til og med løpe raskere enn de fleste, tilskriver jeg den fantastiske intervalltreningen jeg hadde gjort med fotball fra en alder av rundt 7 til jeg sluttet som 16 åring. Den kondisjonen holdt seg forbi mangel på trening og til og med røyking.

 

Så, jeg vil anbefale intervaller, på alle slags måter. Det er uansett enklest å trene fotball sammen med andre! Da har man andre typer intervaller man kan gjøre sammen. Det går selvsagt an å gjøre alene også, men krever litt tilpasning.

 

Men du blir ikke mye til fotballspiller med kun kondisjon og uten teknikk.. Så som han over sier, du må trene mest mulig teknikk også, avhengig av hva slags rolle du ønsker å spille i.

Lenke til kommentar

Teknikk som er meget viktig er jo blitt nevnt, men det jeg savner er fotballforståelse. Tenk mest mulig fotball til alle døgnets tider. Når du ser på em f.eks. Ikke bare se på han med ballen, se på løpene som lagspillerne tar, hvordan forsvarspillerne følger løpene. Vurder om valgene de tar er gode. Dette vil hjelpe deg fantastisk mye hvis du begynner å spille kamper. Ferdigheten å kunne lese spillet, virkelig forstå fotball er en kunst, det er ikke mange som klarer dette. Det er snakk om bare de aller beste som kan dette, nei da mener jeg ikke Ronaldo, Messi og Bale. Jeg mener playmakers som Øzil, Kroos, Iniesta og Modric.

 

 

Vet jeg kanskje sporet av litt på slutten, men det jeg prøver å si, ikke bare tren tradisjonelt på skudd, driblinger og teknikk. Tren på å forstå fotball

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...