Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

ATV årsavgift


Lami

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Hvilken årsavgiftsats gjelder for ATV over 50cc registrert på hvite skilter?

 

Jeg ser det er en årsavgift for bil til 3000kr og en for "Elbil, veteranbil, moped, traktor, taxi (med hovedløyve) med flere" til 445kr.

 

Er det for bil jeg må betale da?

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar.

 

Fant ut at de fleste ATVene på Finn er registrert som MC.

 

Offtopic: Hvordan er det å kjøre 2 pers på en 50cc Aeon Cobra mtp hastighet? Denne er forøvrig registert som moped, da må jeg vel ha mopedlappen og bil-lappen vil ikke gå?

Endret av Lami
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

 

Aeon Cobra 50 vil være en moped.

 

Mopeden er registrert for kun en person og det er ikke lov til å ha med en passasjer. Tidligere var det lov til å ha med en passasjer under 10 år. Det ble forbudt fra og med 1. august 2013.

 

 

Feil... Moped registrerte ATV`r kan faktisk kjøres med passasjer om de er registrerte med 2 sitteplasser! (Samme regelverk som på mopedbiler). Loven om at man ikke har lov til å ha passasjer gjelder tohjuls moped. Heller ingen krav om at passasjer skal være under 10 år. Men vær obs på at det ikke alle moped atv`r som er godkjent for passasjer. Er også krav om at atv`n skal veie under 150kg egenvekt om fører er under 18 år. Eksempler på ATV`r som er godkjent for passasjer for fører på 16 år er SMC Mistral, SMC Barossa og Aeon Cobra. Men særlig fort går det ikke i bakkene med to på... En moped atv vil virke litt treg i forhold til en "vanlig" moped pga tyngde. Dette til tross for at en moped atv har fult lovlig litt mere hk (Mener de kan ha 4 eller 5 hk). enn en vanlig tohjulsmoped. (2,5hk). :innocent:

Lenke til kommentar

Åja. Tenkte siden det sto "antall seter 2" i vognkortet og at vekt med sjåfør var 200kg og maks tillatt var 280kg. Men takk for svar.

Antall seter 2, betyr faktisk at du kan ha passasjer. Passasjer forbud gjelder tohjuls moped! Ikke 3 eller firehjuls moped. Om vekt med sjåfør er 200 kg, så betyr det at du har lov til å ha en passasjer + 5kg bagasje. (Statensveivesen regner person vekt til 75kg). :innocent:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...