Gå til innhold

Kjøpe eller selge boligen?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg kjøpte en bolig sammen med min far for flere år tilbake. Denne har vært utleid, men det siste året har jeg bodd i boligen. Vi eier halvparten hver.

Nå forleden fikk jeg tilbudet av min far og kjøpe ut hans del. Vi fikk en verdivurdering på leiligheten som da tilsier at den er verdt 1,8 mill. Verdivurderingen ble satt noe høyere, men dette var det megler kunne garantere å få igjen. Tilbudet fra min far lyder på 850k.

 

Spørsmålet er nå. Økonomisk sett, bør jeg kjøpe denne leiligheten av han for 50k under "garantert salgssum" og sitte på den 1 år for så å selge? Jeg må da betale dokumentavgift for kjøpesum samt sitte på leiligheten 1 år til for å skattefritt selge den nye delen. Alternativet er å selge nå og dele fortjenesten. Min fortjeneste blir da skattefri.

 

Lånet per i dag er på 10 år, så jeg har inget problem med å betjene den nye gjelden, men jeg vurderer også å selge og kjøpe meg noe større selv. Dette er ikke et behov og jeg kan strengt talt vente 1 år dersom dette er det mest økonomiske. Det må bemerkes at jeg ikke har betalt leie til min far.

Hva synes dere?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...