Gå til innhold

Erfaringer med informasjonsbehandling ved NTNU (tidligere HiST)


lysakers

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har prøvd å søke litt på forumet etter gamle tråder på dette, men er lite å finne.

 

Jeg lurer på om det er noen brukere her inne som har prøvd seg på Informasjonsbehandling (nettstudie) på NTNU (tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag)?

Eventuelt om noen har tatt enkelt fag på itdag.hist.no?

 

Vurderer selv å ta dette studiet, men blir da ved siden av full jobb siden jeg ikke har mulighet til å gå arbeidsledig eller flytte.

Jobber i dag innen IT, så stiller ikke med blanke ark.

Men lurer fortsatt på hvordan arbeidsmengden er og hvor tungt fagene er?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Arbeidsmengden er variabel - og med god IT-erfaring fra før så har man gjerne vært borti nok til at mye blir litt kjent, sånn at man ikke nødvendigvis behøver å legge ned så mye innsats for å få greit utbytte. Generelt sett så har jeg et inntrykk av at arbeidsmengden er omtrent perfekt for å klare det ved siden av fulltidsjobb - om man klarer å holde motivasjonen oppe. Det virker som om de aller fleste på studiet tar det ved siden av jobb. Er jo mulig å gå ned i progressjon om det viser seg å bli litt tungt.

 

Selv har jeg til gode å oppleve fag som føles "tunge" ut - og jeg flyter på en bakgrunn med programmering som hobby, og noen få år med IT-drift i bedrift i liten skala. For min del ble det nesten for få utfordringer av typen tunge fag som virkelig krever innsats, så jeg gikk ned i progresjon og fylte på med noen (virkelig tunge) nettbaserte mattematikkemner istedet.

 

 Avhengig av hvor godt man trives med gruppearbeid / hvem man havner på gruppe med, så er vel det å komme seg gjennom de fagene som krever utstrakt gruppearbeid det som kan føles tyngst ut. Det krever litt innsats å få nettbasert samarbeid til å fungere i en travel hverdag der "alle" i gruppa har det travelt sånn ellers.

 

Stort sett så er nivået i fagene ganske greit. Det fins noen unntak som føles litt tynne ut, men jevnt over så er det til å leve med. Studieplanen er såpass fastlåst at man ikke kan velge like mye etter interesse, som det man kan på andre mer åpne informatikkstudier - og det kan hende at man opplever fag som litt unødvendige i forhold til det man selv ønsker å holde på med - men det går jo å komme gjennom de allikevel. Hele rekken med fag i økonomi/ledelse/entreprenørskap skiller seg litt positivt ut på det med kvalitet - høy kvalitet, greit fokus og et opplegg som gjør at det man lærer føles oppleves som nyttig.

 

Jeg er vel omtrent på tredjeåret nå. Trives greit med studiet. Fint med mye fleksibilitet. Hadde det passet, så hadde jeg antageligvis foretrukket et mer åpent informatikkstudie med mulighet for å velge mer etter interesse - men hva hjelper det når jeg er låst fast her jeg er og det ikke fins lokale alternativer? Selv om det på mange måter er et studie med en del kompromisser og mangler - så er det jo "godt nok." Vil man, så holder det å ta litt ekstra matematikk så åpner det seg også muligheter for videre studier etterpå.

 

Det er lurt å se litt nøye på studiemodellen, og de individuelle emnebeskrivelsene. Det er der man finner "mest" om hva de forskjellige fagene innebærer. Beskrivelsen og eksempelleksjonene som ligger ute på siden for enkeltemner har også en del nyttig info. 

 

Studiemodellen: https://www.emweb.no/hist/node/43234

Lenke til kommentar

Jeg har lest gjennom emnebeskrivelser og sett over eksempel oppgaver som ligger ute.

Mye av det ser ut som grei skurring, og kan noe av det fra før også.

 

Skulle gjerne hatt et informatikk studiet som gikk mer mot drift enn hva dette gjør, men man må ta de mulighetene man har antar jeg.

Og dette er det mest fornuftige alternativet jeg har funnet til dags dato.

 

Greit å høre at det ikke er de tyngste fagene (hvertfall hvis man har med litt IT erfaring inn) som gjør det lettere å kombinere med jobb og familie. Jeg har ikke noe imot å sette ned tid til studiet, men å måtte sitte i alle mine ledige stunder hver dag kan bli noe slitsomt over tre år.

 

Nærmeste jeg kommer programmering som hobby er HTML og en del powershell. Ut fra hva jeg har hørt/satt meg inn i, skal resten gå ganske greit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...