Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Diktanalyse


Anbefalte innlegg

Hei. 

 

Har jobbet ganske mye med diktanalyse gjennom skoleåret til nå. Er den sjangeren jeg har jobbet mest med, og den jeg sliter mest med (for utenom kreativ tekst, som jeg aldri har forsøkt meg på) Holder nå på med å analysere noen dikt, som jeg skal sette sammen til en artikkel. Problemet er at jeg bruker så sinnssykt lang tid på hvert dikt (ca 1.5 til 2 timer :s)  

 

Andre folk bruker kanskje 20-30 minutter på å skrive om de, som er jævlig frustrerende! Artikkel er den sjangeren jeg føler jeg behersker best, så jeg holder på å trene meg opp til eksamen (håper bare oppgavene til artikkel til våren er noe annet enn dikt) Om det, så skulle vise seg å bare være dikt på eksamen føler jeg at det blir kort med tid. Er det noen som har tips til hvordan jeg kan jobbe raskere og mer effektivt med analyse av dikt?

Endret av fjernto
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Diktanalyse vil du vel oftest møte på kortsvarsoppgaven på eksamen. De skal vel kun være på 250 ord, noe som burde gå ganske kjapt og greit å skrive. Du burde begynne med å presentere diktet, så snakke om oppbyggingen. Du burde lett få ned 150 ord om det, og da er du nesten ferdig. :) For tolkningsdelen vil jeg vel egentlig bare anbefale å lese gode tolkninger.

Lenke til kommentar

Dikt forekommer ganske ofte på langsvar også i en artikkel oppgave for eksempel... De to diktene jeg har analysert til nå har jeg skrevet litt over 400 ord på begge. Sliter litt med motivasjon når jeg analyserer dikt, forstår liksom ikke hva det skal være godt for. Eneste positive med å lære seg det er vell for å få en karakterer en er fornøyd med. Videre i livet har jeg null bruk for den kunnskapen... 

Lenke til kommentar

Har du, etter å nå ha skrevet en del diktanalyser, funnet en måte å bygge opp diktanalysene på som du synes er ålreit? Da anbefaler jeg deg å lage en ferdig disposisjon som kan følges mer eller mindre slavisk hver gang du skriver diktanalyse i framtida. Å ha en mal som du har laget selv (ikke som læreren eller medelever eller andre har laget), kan hjelpe deg med å skrive mer effektivt.

 

(PM meg om du vil lese mine eksempler på diktanalyser. Jeg har ligget ganske stabilt på toppkarakter i norsk hele vgs.)

Endret av Nøkkelknippe
Lenke til kommentar

Takk for responsen. Skal sende deg en melding nøkkelknippe. Noen som veit hva blåøyet betyr i sammenhengen her"Hårde tider har vi døyet,

ble til sist forstøtt;
men i verste nød blåøyet
frihet ble oss født.
Det gav faderkraft å bære
hungersnød og krig,
det gav døden selv sin ære -
og det gav forlik."

Lenke til kommentar

Jeg tror blåøyet betyr naiv. I åra før 1814 var tidene vanskelige: "Engelske kryssere stengte hver havn, i landet var misvekst og nød". Likevel: håpet om frihet blomstret og kom til uttrykk i grunnlovsvedtaket. Men det var naivt å tro at Norge kunne bli selvstendig på det tidspunktet, og etter få måneder var da også det eventyret over.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...