Gå til innhold

Videoredigering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du klarer ikke å lære deg bra videoredigering på kjapp tid. Jeg måtte sitte og lese, se videoer og bruke prøv/ feil metoden. Jeg la vel sikkert 50 timer inn for å få en god oversikt over programvaren og finne "teknikken" som passet meg. Jeg redigerer heller ikke videoene mine mye så de 50 timene er bare grunnlaget, men når jeg skal gjøre noe nytt nå så er det relativt enkelt og kjappt å lære seg.

 

Les noen tutorials og se tutorials på YT. Jeg søkte mye og forandret småting på hvert søk og i 99% av tilfellene så var det andre som hadde samme spørsmål som meg og fikk svar.

 

Liste over det jeg gjør, ikke noe fancy her;

-renderinginnstillinger

-picture in picture

-timestretch

-overgangseffekter

-rulletekster og til en viss grad undertekster

-oppdeling av video og sammensetting av klipp

-"redigere" bilder som legges til videoene

-lydnivåer

-etc

For å "mestre" tingene så har jeg sikkert brukt godt over 100 timer. Kan si det slik at hvis jeg brukte en halvtime pr video i starten så bruker jeg 10 minutter nå.

 

Edit; Skriv opp hvilket program du bruker og hva du ønsker å gjøre så kan det hende noen tar på seg jobben med å søke interwebben og gi deg et dytt i riktig retning ;)

Endret av Belphegor
Lenke til kommentar

Vi har tydeligvis ganske forskjellige måter å angripe dette på. Selv ville jeg ikke gitt det noe tidsperspektiv; man kan fint forstå grunnlaget i Adobe Premiere på en time. Diverse funksjoner lærer man etter behov, som Belphegor påpeker. Som nevnt er det alltid noen andre som lurer på det samme, så om man bruker Google lærer man nye funksjoner relativt kjapt. 

 

På en annen side spør TS hvordan man kan bli "god på videoredigering" på kjapp tid. I mine øyne er videoredigering en form for kunst, og noe man gradvis behersker bedre etter lang tid. Det krever tross alt ikke kunnskap for å sette fire videoklipp etter hverandre.

 

Om TS kan spesifisere litt nærmere hva h*n ønsker kan vi nok være behjelpelig med både spørsmål og henvisninger til gode tutorials! :-)  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...