Gå til innhold

regel for diskusjon av el-anlegg


Anbefalte innlegg

jeg mener en slik bør klistres på toppen av hus, hage, oppussing. samt evt, regler for hva usakyndige kan gjøre selv

 

 

 

 

 

Formålet for diskusjoner omkring ”Elektro og belysning” er at forbrukere og privatpersoner skal kunne gi og få råd knyttet til elektro og el-installasjon.

Diskusjonene finner sted for å forberede forbrukere på møter med profesjonelle tjenestetilbydere, eller for å bli bedre oppdragsgivere og bestillere av produkter og tjenester fra elektriker. Derfor kan alle typer spørsmål stilles, også angående tema som berører arbeide med elektrisk anlegg som kun kan utføres lovlig av elektriker eller elektroinstallatør.

Du behøver ikke å si noe om hvorfor du spør.

Kort sagt kan en privatperson uten relevant utdanning og godkjenning utføre svært lite arbeid på elektriske anlegg. Vennligst les innlegget nedenfor for innblikk i hva du kan gjøre selv uten å bryte loven.

Det kan være fristende å gjøre tilsynelatende enkle installasjoner selv, men du må huske at selv små feil kan føre til store skader på personer og eiendom. Det finnes eksempler på at elektriske feil i én bolig kan gi fatale følger i andre hus tilsluttet samme transformatorkrets.

Den som utfører arbeid på elektriske anlegg uten påkrevet godkjennelse og kontroll, eller benytter ukvalifiserte personer til slikt arbeid, har straffeansvar for følgene av eventuelle feil. Det vil si at dersom huset tar fyr på grunn av feil på det elektriske anlegget, og liv går tapt som følge av dette, vil den ansvarlige bli tiltalt. Slike selvforskylte feil kan også gi bortfall eller avkortning av forsikring.

ByggeBolig oppfordrer innstendig brukere av forumet til å følge gjeldende lover og forskrifter for bygging og vedlikehold av boligen generelt, og især når det gjelder arbeid på elektrisk anlegg. Vi tilrettelegger for diskusjon om teamet slik at kunnskap kan spres om dette fagområdet, men oppfordrer på ingen måte noen til å bryte elforskriften eller andre deler av Norsk Lov ved arbeid i egen eller andres bolig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...