Gå til innhold

Kan vi si at de revolusjonære i Frankrike begikk et svik mot opplysningstidens idealer?


Minulf

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man så også senere at revolusjoner ble basert på teoretikere som Marx og Darwin.

Hva ville Marx og Darwin mene om den russiske revolusjon?

Men marxisme sies vel å være en revolusjonær retning. Darwinisme kanskje ikke det, men det eksisterte en tid en retning som het sosialdarwinisme som la vekt på den sterkestes rett også i det menneskelige samfunn.

Lenke til kommentar

Revolusjonen i Frankrike handlet om liberalismen. Fri ytringsfrihet og frihet fra staten. Det motsatte av sosialismen.

Revolusjonen i Frankrike handlet også om frihet fra gud. Siden kongen var utpekt av gud til å herske over folket.

Liberalist revolusjonen i Frankrike var voldelig og det hele endte med at Napoleon ble konge.

Nazismen, fascismen og kommunismen er sosialistenes gullalder. Staten fikk mer og mer makt. Folket fikk mindre og mindre makt.

 

Opplysningstiden handlet om å spre kunnskap. Å skrive ned kunnskap i bøker og få det lettere tilgjengelig for folket.

Sørge for alle fattige får kunnskap. Opplysningstiden er liberalismens gullalder hvor folk ønsket frihet fra konge og gudelig makt.http://ndla.no/nb/node/74477

 

Kan jo for eksempel vise eksempler på sosialistisk makt i Norge. Sosialistene ønsker mindre frihet til folket og mer makt til seg selv. Arveavgift, formueskatt, og eiendomsskatt. Så kom Liberalistene fra solberg regjeringen og fjerne arveavgift. Å fjerne arveavgift betyr at folket får frihet fra staten. Liberalister er for at folket ikke skal være avhengelig av staten. Sosialistene er det motsatt.

 

Sosialismens ideologi har drept over 200 millioner mennesker.

http://capitalismmagazine.com/2015/12/socialism-an-ideology-of-death-and-destruction/

 

Liberalistenes ideologi. Vel drept enda færra, men det var fortsatt en voldelig liberalist revolusjon under den franske revolusjonen. Ønsker du frihet fra staten så stem blå liberalister. Dessuten ser jeg ikke hvordan de går imot opplysningens idealer. De ønsker jo frihet fra staten og mer kunnskap til folket under den franske revolusjon. Frihet fra gud og kirkens makt. Virker jo veldig liberal dette her.

 

Sosialist ideologien er ondere enn alle terrorist gruppene i verden og har drept flest mennesker.

For eksempel i Hellas så innførerer sosialistene eiendomskatt. På denne måten kan de uten inntekt til å betale eiendomsskatt bli husløse. http://greece.greekreporter.com/2014/01/26/property-taxes-could-leave-greeks-homeless/

 

Under sosialist styre så eier staten alt og folket eier ingenting. Eksempler på sosialist eiendom i Norge er.

Norsk-Tipping, vinmonopolet, Telenor, og Statoil osv. Sosialisme handler om statlig eierskap og mindre frihet til folket.

https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_norske_statlige_selskaper

 

Det er jo ikke rettferdig at staten skal ha enerett på gambling for å tjene penger. Staten burde ikke eie noe som helst, men kun tilby service til folket. Skole, sikkerhet, skatteinnkreving og helsetjenester. Det er det eneste staten skal gi folket. Når staten eier selskaper så lager staten jo ikke rettferdige lover. Staten lager lover som er urettferdige. Slik fungerer sosialistens verden. Staten skal ha mer og mer penger. Folket skal eie mindre og mindre. Sosialisme er ren ondskap.

 

Et eksempel på sosialistenes ondskap er formueskatt. Staten krever inn inntektsskatt. Også av inntektene dine krever de formueskatt. Sosialistene sier at dette handler om at de rike skal få mindre penger. Sosialisten Jonas Gahr Støre gjør han alt i sin makt for unnslippe formueskatt. Han er for at alle andre betaler formueskatt. Men når det kommer til hans formue. Gjør han alt i sin makt for å unngå formueskatt. Snakk om dobbeltmoral.

http://www.nrk.no/norge/innrommer-problemer-med-formueskatten-1.12041793

Endret av Finland
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...