Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Injurierende virksomhet avkriminalisert?


neutrality

Anbefalte innlegg

Lager en ny tråd da jeg ikke ville stjele en annen hvor det kom frem at injurierende virksomhet er avkriminalisert.

 

Altså, det er ikke lengre straffbart å ærekrenke osv.

 

Jeg er oppe i en temmelig kjip situasjon for tiden. I vår/sommer kjøpte jeg en leilighet som jeg ble ledet til å tro var ferdig og innflytningsklar, men som har så store inneklimaproblemer at jeg frykter for helsa mi.

 

Det er først etter at megler og selger har gjort det klart, etter mange måneder nå hvor de har skulle kommet tilbake til meg "snart", at de ikke akter å ta kontakt i det hele tatt, at jeg forstår at samtidig som salget ble gjennomført ble det lagt opp til at megler og selger retrospektivt kunne peke ting for å unngå å rydde opp med sannhet og anstendighet. Og at de visste om at denne leiligheten er helseskadelig uten å informere om det.

 

Samtidig, ved å forsøke meg på rettens vei, finner jeg en del av samfunnet hvor det virker som at svindel er akseptert så lenge det blir gjort på rett måte, har til og med sett en rettsak gå i svindlers favør fordi kjøper og kjøpers advokat ikke kunne bevise at selger visste om feil ved bolig.

 

Så jeg tenker mitt. Blandt annet å gjøre selger sitt fylkes posterboi #1, hvor jeg henger han ut med bilde og navn og en sitat som en boligsvindler som har solgt en helseskadelig rønne til en som ble ledet til å tro at her var det klar ferdig start livet i ny leilighet.

 

Nå holder økonomien min, helsen min og forholdet mitt på å gå dunken (er avhengig av sunn økonomi siden kjæresten ikke er norsk), mens selger og megler har gått i dekning og prøver å slite meg ut både psykisk og fysisk og økonomisk ved å gjøre alt mest mulig vanskelig.

 

Tror ikke jeg er typen til å godta dette, men jeg vil helst ikke ha bøter eller fengsel for å fortelle hva som har skjedd :p

 

Så lurer på om denne planen er straffbar, om jeg får til å leve med det er heller noe jeg heller får spørre meg selv om på et senere tidspunkt.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er i utgangspunktet avkriminalisert. Jeg skriver i utgangspunktet, fordi noen ytringer fortsatt kan rammes av andre bestemmelser i straffeloven. At det er fjernet fra straffeloven betyr imidlertid ikke at det er lovlig – bare at eventuelle konflikter må tas gjennom sivile søksmål heller enn strafferettslige. Ærekrenkelse kan føre til erstatningskrav etter skadeserstatningsloven.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...