Jump to content
Joshfaen

Vanlige årsaker for lekkasje i oppvaskmaskin

Recommended Posts

Hei,

 

Da kom dagen da også oppvaskmaskinen skulle begynne å tulle seg. Den lekker så det renner ut på gulvet. Heldigvis har vi lagt en matte med kant som samler det værste, men det har rent ut foran maskinen og noe av gulvet spriker opp :w00t:

 

Har dratt fram maskinen og sjekket vann-inn/ut koblingen og det virker ikke som det er der det ligger. Maskinen er en Whirlpool og har gått ganske standhaftig en stund nå, kjøpt ny i år på tilbud fordi den hadde en bulk på døren. Lekkasjen skjer når tømmingen av maskinen går, så problemet ligger nok i det som leder vannet ut, bare litt mer utilgjengelig bak deksler.

 

Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre, utenom å bestille reparatør. Har selv fikset den forrige oppvaskmaskinen samt vaskemaskinen når de har takket for seg. Så har litt små erfaring fra handyman området, så tror jeg skulle klare å enten reparere eller lokalisere feilen. Bare det at jeg ikke helt er sikker på om det er mulig å legge maskinen på rygg eller noe uten at jeg gjør noe værre.

 

Vi har veldig små barn i huset og jeg er på jobb store deler av dagen, så det å stå å ta oppvasken er liksom ikke helt innregnet i det som vi tenkte oss da vi kjøpte ny maskin.

 

Så hva sier dere folkens? Hva kan jeg gjøre for å se om ikke dette lar seg fikse?

 

Mvh

Joshf$%&

Share this post


Link to post

Kan det være at det røret som vannet fra maskinen pumpes ut i, begynner å bli litt tett?

Slik at vannstanden stiger i røret under utpumping helt til det renner over?

Hvis dette røret er koblet inn på røret fra utslagsvasken (e.l.), så kan det kanskje være et forsøk verdt å gå på med litt plumbo der og se om det kan hjelpe på situasjonen.

 

Eller kan det være at slangen fra maskinen har delvis hoppet ut av røret den er koblet til?

Da må vel hele maskinen trekkes ut/fram.

Share this post


Link to post

Jeg ville startet med å tatt ut nedre kurv i oppvaskmaskinen, og løsnet sil/filter som sannsynligvis lett kan skrus løs i bunnen innvendig i vaskemaskinen. Dersom det ligger matrester eller sleipt belegg der, fjern det. Sjekk også nede i hullet filteret sitter i. (Bruk gjerne gummihansker hvis du synes det er ekkelt.) Vask delene grundig, sett dem på plass og se om det hjelper.

Share this post


Link to post
Annonse

Hei,

 

Takker for svar dere!

 

Jeg hadde ikke skrevet på forumet dersom det dreide seg om filter eller andre elementære ting, som enkelt kan sjekkes med åpning av deksel og div.

 

Derimot som nebrewfoz skriver koblet jeg rører koblet i utslagsvasken. Peisa på med litt plumbo, og jommen sa jeg tett. Vi er nok litt sløve til å skylle tallerkener og sånt før vi slenger det i maskina. Men nå skal jeg stå over med haukeblikk å påse at det blir gjort heretter.

 

Så løsningen var enkelt å greit at røre var tett så det renner over. Takk for at du reddet kvelden min for å stå å ta oppvask som hadde hopet seg opp i noen dager.

 

Once a machine, never again using hands to clean.. eller noe sånt...

 

Mvh

Joshf@%$

  • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg hadde ikke skrevet på forumet dersom det dreide seg om filter eller andre elementære ting, som enkelt kan sjekkes med åpning av deksel og div.

Bra. Men det skader ikke å nevne det, det kan komme andre lesere med et lignende problem som ikke er kompetente til å åpne deksler eller rense filtre.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Maskinen min ble tett i kveld og nå har jeg fått løst opp proppen. Men pumpa vil ikke stoppe. Den starter heller ikke og tar inn vann når jeg begynner på nytt program.  Har mistanke om at vann har fylt seg i nedre bunn og pumpa derfor går. Noen ide om hvordan få vekk dette vannet. 
😰😰😰. Utgjort. I morgen er det julaften og vi skal være 14 mann rundt bordet. Takknemlig for tips😜😰

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...