Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hvor kan man lese dommer fra tingretten?


TheHvidsten

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

På lovdata.no kan man lese dommer fra forskjellige rettsinnstanser, men kun fra lagmannsretten og høyesterett. Hvor kan man lese dommer fra tingrettene?

Du finner dommer fra tingretten på lovdata også, men som med alle andre dommer er de stort sett bare tilgjengelig i betaltjenesten deres. Nyere HR- og lagmannsrettsavgjørelser er å finne på den åpne tjenesten, men de fjernes etter hvert så vidt jeg vet. Utvalget tingretts- og lagmannsrettsavgjørelser på lovdata er imidlertid ganske lite. Jeg tror alle dommer fra lagmannsretten publiseres nå, men kun et utvalg kjennelser. Fra tingrettene er det temmelig lite. Grunnen til det er jo at underrettsdommer har relativt begrenset vekt som rettskilde, og lovdata er primært et verktøy for jurister, for å få tilgang til nettopp rettskilder.

 

Den eneste sikre måten å få tak i dommen på er å be om den fra den aktuelle domstolen. Dommer er som hovedregel offentlige, både i sivile saker og straffesaker. Men du må vite hva du skal spørre om, typisk ved partsnavn eller saksnummer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...