Gå til innhold

Trenger hjelp med jobb, lønn og skatteetaten


Anbefalte innlegg

Okay, totalt kløsterfuck dette her, men skal prøve å gjøre det så kort som mulig. Jeg ønsket å benytte "Frikort" med min første lønning på ny jobb. Men min nye arbeidsgiver kom ikke opp under  "mine arbeidsgivere", der hvor man fordeler hvor mye man vil bruke av frikortet på hver arbeidsgiver. Så jeg kontaktet arbeidsgiver som sa at de ikke hadde noe med dette å gjøre, at skattekortet mitt bare ble hentet automatisk. Jeg måtte gjennom altinn, så skattetaten for å endelig få vite at, JO det var arbeidsgiver sin jobb å hente frikortet mitt. Så jeg sender mail til arbeidsgiver og får som svar at de skal titte på det. Ikke noe mer. 

 

Så mens jeg venter et par dager uten at det skjer noe, får jeg litt panikk og kjører på å bestiller et skattekort for i år. Tenkte at det da ville  bli hentet automatisk med en gang og jeg ville være  sikret lønn, bare sånn i tilfelle ting ikke kom på plass med frikortet. Litt forskrekket oppdager jeg at skattekortet har "erstattet" frikortet mitt (altså, jeg kan ikke lengre bruke frikortet mitt, eller få tilgang til det), og jeg får heller ikke bestilt nytt frikort, siden jeg allerede har fått det ene i år. Fortsatt ikke verdens undergang, må bare skatte 5% på skattekortet siden jeg har tjent så lite i år så det får gå, meen så ser jeg at heller ikke skattekortet mitt ikke har blitt hentet av arbeidsgiver. 

 

Så nå sitter jeg her, lønningdatoen tikker stadig nærmere, og jeg MÅ ha lønning nå hvis ikke er det mildt sagt krise. Har jeg gjort alt jeg kan nå for å sikre meg lønning, altså at resten er opp til jobben, eller er det noe mer jeg må styre med? En aller siste ting: Jeg flyttet rett etter at jeg fikk jobben (så de har feil adresse), de på jobben sa at det gikk bra, men må de ikke ha den nye folkeregister - adressen for å være sikker på at det er riktig Altinnprofil de henter skattekort fra?  Eller holder det at de har fult navn og fødselsnr kanskje? 

 

Totalt kaos, setter viirkelig pris på svar, bare si ifra hvis jeg skal forklare noe bedre. 

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- Vil tro det holder med fødselsnr.

 

- Du får vel lønning selv om de ikke har/får hentet skattekort, men da trekker de 50% skatt mener jeg å huske.

 

- Det er vel slik at om du tjener mer enn frikortgrensen så kan du ikke bruke frikort "først" også gå over på vanlig skattekort etter det beløpet. Det er enten eller.

Endret av TMB
Lenke til kommentar

Det holder med fødselsnummer

 

Tror arbeidsgiver gjør seg litt vanskelig her. Det er riktig som de sier, de henter bare aktivt skattekort hos skatteetaten, men de kan gjøre justeringer om ønskelig. Vertfall opplever jeg det slik. Er det en måned jeg ønsker å bli trukket mer enn normal skatt kan jeg si det til lønnsdamen her på bygget så ordner hun det. Samme med desember om jeg ønsker full skatt kontra halv skatt er det bare å si det så ordner hun.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Siden du bare betaler 5 prosent så er det vel det å måtte betale 50 prosent dette handler om. Da er det jo naturlig å kontakte lønningskontoret å be de hente skattekort - jeg ville tro de gjør dette automtatisk men best å være på den sikre siden.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...