Gå til innhold

kan samsung galaxy s6 ta bilde av stjerner?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ifølge info er det en 1/2,6" sensor størrelse, dvs litt mindre enn rimelige kompaktkamera.  Ikke spesielt godt egnet til å ta bilde av stjerner med nei.  (Men det er ingen mobilkameraer).

 

ISO er et mål på hvor rask "film" som ble brukt fra dengang det var filmruller.  ISO 100 var finkornet og trengte mye lys (typisk dagslys film).   For best kvalitet skulle man nok gjerne brukt ISO 100 hele tiden, men da blir det plutselig minutters eksponeringstid når det er mørkere (innendørs, skumring, kveld osv).  For å løse dette ble det laget film som trengte mindre lys - ulempen var at den ble mer grovkornet.  Det samme ser man på moderne sensorer.  De trenger mye mindre lys og dermed eksponeringstid på ISO 800 bilder (evt enda høyere ISO) men du vil se det i form av at bildene blir mer kornete.  Høy ISO er m.a.o. absolutt ikke ønskelig hvis målet er maksimal kvalitet.

 

Nyere sensorer er blitt bedre på støydemping, men gjerne på bekostning av detaljer og hva ser stjerner ut som - jo små prikker av støy i bildet...   Alternativt kan man kjøre ISO 100 og noen minutters eksponeringstid, men da rekker stjernene å bevege seg pga jordrotoasjonen og du får streker istedetfor at hver stjerne er en prikk.

 

Løsningen for de som driver med slik fotografering er større og mer lyssterk sensor (dvs sensoren krever lite lys og kan gi relativt finkornede gode bilder opp til ISO 800 eller mer).

 

For lang eksponering er det også gunstig å bruke stativ og å slå av bildestabilisering (ellers vil kameraet prøve å kompensere for bevegelse som ikke er der og du vil alltid få et uklart bilde.)

Endret av Rune_says
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Se litt på denne linken om astrofotografering med mobiltelefon og hvor mye arbeid det kan kreve å få brukbare resultater før du vurderer å bruke mobiltelefonen til å ta slike bilder.

 

http://www.lonelyspeck.com/photographing-the-milky-way-with-a-smartphone/

 

Det virker som om S6 har for kort maksimumstid på lukkeren til å kunne brukes. LG G4 ble nevnt i artikkelen som en mobil med nyere sensor og mer lyssterk optikk enn OnePlus One som blir brukt i artikkelen. LG G4 har en maks lukkertid på 30 sekunder.

 

Her er eksempel på et bilde tatt med LG G4:

 

7Sk6bCN.jpg?1

 

Bildet over er laget vha. av stacking av 19 bilder og er hentet fra denne siden: https://www.reddit.com/r/astrophotography/comments/3egiar/the_milky_way_shot_using_a_smartphone_camera/

 

Dersom du er komfortabel med stacking og en del jobbing med bildebehandlingsprogramvare kan det se ut som om LG G4 er er bra valg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...