Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Vil det ene nettverket fra ruteren min (2.4G) påvirke farten til det andre (5G)?


Anbefalte innlegg

Kanskje dumt spørsmål, men jeg kjøpte ny ruter nå nylig som har to nettverk i ruteren (en 2.4G og en 5G), og jeg tenkte da at vis noen f.eks. spilte playstation på 2.4G nettet så ville ikke det påvirke meg vis jeg spilte PC på 5G nettet. Men jeg er i den situasjonen nå og vi lagger begge to selv om vi er på to forskjellige trådløse nettverk. Er dette fordi det ikke er nok båndbredde på selve internettet jeg har eller er det faktisk sånn at de to nettverkene påvirker hverandre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har nok mere med cpu og ram i routeren for øvrig og hvordan infrastuktur dette er (ADSL\VDSL\ Coax eller fiber).

 

Trådløse 2.4 eller 5 ghz bruker forskjellige kanaler, så de burde ikke påvirke hverandre.

Men om samme kanalene er å finne i andre router i hus i nærheten kan det bli konflikt da opplever man ustabilitet og at man minster forbindelsen eller høyere ping, det kan også skyldes dårlig nettverkkort, dårlige drivere etc.

 

Si hva slags hastigheter du har om det er under 10 mbit er vel alt mulig.

Lenke til kommentar

Her er det jo være flere mulige problemer...

 

Hvis man krever skikkelig ytelse ved gaming, så bruker man ikke trådløst. Er problemet det samme ved kablet tilkobling?

 

Hvis man har ADSL fra Telenor får man vanligvis et rutermodem. Hvis man kobler til en ny ruter på dette, bør man enten bridge rutemodemet eller sette den nye ruteren som AP. Ikke sikkert det hjelper i dette tilfellet, men dobbet NAT er uansett ikke en god løsning.

 

ADSL yter dårlig når man nærmer seg å utnytte full kapasitet på linja. Hva slags hastighet har du i praksis hvis du måler med f.eks. Speedtest?

Lenke til kommentar

Vet at kablet fungerer mye bedre enn trådløst men jeg har ikke mulighet for å bruke kabel for øyeblikket. Har satt rutermodemet fra telenor i bridgemodus og skrudd av de trådløse signalene fra rutermodemet, så det er ingen andre signaler i huset enn fra den nye ruteren. 

Med speedtest får jeg ca. 14 mbps nedlasting og fra 0.70-0.80 opplasting.  

Lenke til kommentar

Ja det er den jeg alltid har hatt problemer med. Før jeg kjøpte ny ruter opplevde jeg stadig når jeg spilte at opplastingen mer eller mindre forsvant selv om nedlastingen ble som normalt. Har ikke dette problemet lenger med den nye ruteren dog, men er vel sannsynlig at det jeg opplevde igår var rett og slett at det ikke var nok opplastingskraft i selvet bredbåndet som resulterte i det trege nettet. Det var vel det det var?

Lenke til kommentar

Dette vil variere veldig utifra hvilke spill det er snakk om. Per i dag er det veldig få spill som vil kreve noe upload i det hele tatt.

Selv om 0.70-0.80 i upload ikke er mye sitter ca halve norge med samme uppload speed som deg så dette er garantert ikke årsaken med mindre dette er veldig spesielle spill som krever mye upload.

 

99% av tilfeller med lagg i nettleser er gpu (grafikk kort) relatert, dersom du har prøvd 2 forskjellieg drivere, vil jeg anbefale deg og prøve et par til. Vet om flere tilfeller der det har blitt prøvd 4-5 gpu drivere før problemet ble løst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...