Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg holder for første gang på med å bryge hvit vin med saga sitt starter kit. I og med at jeg er ny, er det selvfølgelig spennende, og veldig mye nytt å ta hensyn til. 

 

Det jeg lurte på er;
Når hvitvinen nå står å gjærer, er det noen spesielle ting jeg bør ta hensyn til? Vet jo at temperaturen i rommet vinen står bør ligge på omtrent 23-35 grader celsius, og at den ikke skal stå på varmekabler..

 

Men kan for eksempel lyd eller vibrasjoner ødelegge? Jeg husker fra mine yngre år at da mor sto på kjøkkenet og hadde bakt, og deigen sto på badet og gjæret, fikk jeg beskjed om å ikke smelle med døren osv. Da kunne visst deigen bli ødelakt..

 

Er det eventuelt andre ting jeg også bør ta hensyn til?

Med vennlig hilsen nybegynner :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Deigen blir øydelagt på den måten at han fell ihop. Gassboblene i deigen skal vere der for å få bakverket luftig. Gassen i vinen skal bort, han er berre eit biprodukt av gjæringa. Så det er berre å smelle med dørene alt du vil!

åjaaa, skjønner! Har vært litt smålig redd for å ha på for høy musikk her jeg sitter, men da er det jo bare å kjøre på :) tusen takk for raskt svar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...