Gå til innhold

Recovery / Formatering / Installasjon på flere ulike modeller effektivt.


Anbefalte innlegg

Hei, jobber deltid med endel service-saker som ofte ender i formatering / reinstallasjon av Windows maskiner. Nå har kjære Microsoft kommet med Windows 10, som mildt sagt lager litt problemer.

 

Asus er spesielt vanskelige på dette området, andre merker som HP oppfører seg litt bedre. Problemet er at recovery partisjonen har en tendens til å bli skadet / ødelagt  ved oppgradering til Windows 10. (ref windows link). Dette medfører da at alle kunder som har en maskin av type ASUS, har en ødelagt recovery partisjon, samtidig som Windows 10 utelukkende nekter å utføre en "fullstendig-rens" som er den innebygde "recovery"  metoden i Windows 10. Typisk maser den om "sett inn installasjonsmedie for å fullføre recovery", samtidig som den nekter å ta imot en OEM-plate, eller USB-iso avbilding. 

 

Den endelige løsningen, er da en clean installasjon av Windows 8 / 10 noe som fører til alvorlig mye mer arbeid da en må laste ned drivere til hver enkelt maskin. Vi snakker ikke om maskiner av samme modell eller type, noe som gjør dette arbeidet ekstremt mye mer tidkrevende enn det burde være.

 

Er det noen som har noe tips, og eller metoder på hvordan en kan effektivisere arbeidet?

Endret av iNzzain
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du ikke finner et alternativ:

Du kan installere drivere raskt ved å gå i device manager/enhetsbehandling. Der finner du det som mangler drivere, trykk på en av de og velg "update drivers". Du velger mappen der driverinstalleringen ligger i unzippet versjon.

Da tar det ikke mer enn noen sekunder.

 

Jepp, men selve nedlastingen av hver individuelle driver tar også sin tid. Fant en "driver-pack" som ble vedlikeholdt av et team via GitHub (usikker på navn nå) som inneholdt 10GB med drivere, så ut som det kan løse mange problemer. (Dog kanskje ikke optimalt)... Satt også opp en PXE-server for LAN boot så selve formateringen går relativt greit. Eventuelt lage en ISO med de fleste driverne bakt inn. Er nok ikke en hel-optimal løsning på det her nei. Takk for forslag uansett.

Lenke til kommentar

HP har SCCM driverpakker, du kan laste ned disse som inneholder alle driverne til valgt modell.

Google it. :)

 

Edit: Dersom det er hyppige reinstallasjoner kan du jo vurdere om Symantec Ghost eller lignende vil være verdt det. Da lager du et generelt image som du installerer raskt m/alle drivere. Enklest om mange PCer er av samme modell.

Endret av TheHaughom
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Om du har nettverket til å sette det opp, kunne du brukt en Windows Server med WDS (Windows Deployment server) hvor du har preloadene til de fleste leverandører (kan ofte hentes fra maskiner av samme type) og WSUS for oppdateringer og drivere.

 

Det vil være mye arbeide å sette det opp, men bør kunne fungere bra.

Har du Preloadene tilgjengelig, kan du "flashe disken" med OS-et via en annen maskin.

Eller bruke en USB3-bootpen med WinPE.

 

Dette er kanskje ikke helt innafor "deltid" :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...