Gå til innhold

[Løst] Hvordan endre Apple ID brukt ved installasjon av OS X i etterkant?


Anbefalte innlegg

Min arb.kollega kjøpte seg en MacBook Air for en liten stund siden, og så skulle jeg hjelpe ham og sette opp denne maskinen.

Men siden han var litt opptatt den dagen, så benyttet jeg min Apple-id til å klargjøre og oppdatere hans Mac for enkelhetens skyld. Men i ettertid så lurer jeg veldig på hvor "enkel" den løsningen egentlig var..... Sett i etterkant, så burde vi selvfølgelig ventet til han hadde tid, og kun benyttet hans Apple-id til alle nedlastninger og oppdateringer fra dag 1, men nå er det jo dessverre litt for seint og gjøre noe med det.

 

Så logget jeg av min Apple-id på hans maskin, og så laget vi en egen Apple-id til ham.

So fra so good.

 

Men når han nå får en oppdatering på App Store, og skal gjøre denne oppdateringen så er det min Apple-id som ligger der, og da spør den jo selvfølgelig etter mitt passord.

Problemet er at e-postadressen som viser hvilken Apple-id dette er, er grået ut og kan ikke forandres.

Om jeg trykker på Butikk på den øverste linjen, så vises det jo nederst i rubrikken som kommer opp hvilken Apple-id som er logget på.

Og det er hans Apple-id som er logget inn på App Store, men det er min Apple-id som som det må gies passord til for å kunne gjøre de oppdateringene som krever passord.

 

Hvordan skal jeg få forandret/fjernet min Apple-id så lenge den er grået ut i det feltet, og da ikke kan forandres?

 

Har logget ham ut, og så logget meg inn, og da kan jeg gjøre forandringer i brukernavnet for oppdateringen. Der legger jeg så inn hans e-post, og passordet til hans Apple-id. Så kan det oppdateringene på App Store gjennom føres, men når det så kommer en ny oppdatering på App Store etter noen uker/mnd, så er det på nytt min Apple-id som ligger der, og den er igjen grået ut.

 

Det vi virkelig ønsker er jo å få fjernet alt som har med min Apple-id og gjøre fra hans maskin.

Men hvordan skal vi gjøre det?

 

Eller er en nødt til å enten ‹‹resette›› hele Mac'en hans, og starte helt på, med å gjøre alt fra hans Apple-id.

Håper det finnes en lur "snarvei" her, for jeg vil nødig måtte slette alt innholdet på hans maskin, for å starte helt på nytt igjen.

 

Jeg frykter vel nesten at jeg må det, siden programmene er lastet ned med min Apple-id, og da vil det vel bestandig være min Apple-id som dukker opp når det skal gjøres en oppdatering?

Men det merkelig er jo som nevnt at om jeg først logger inn meg med min Apple-id, og så logger meg ut igjen. Så kan jeg logge på hans Apple-id og gjennomføre oppdateringen(e) som ligger der likevel, med hans Apple-id.

 

Er det noen som har noen gode råd tips til hvordan jeg skal få slettet alt som har med min Apple-id og gjøre på hans maskin?

Slik at det kun er hans Apple-id som dukker opp når det kommer en oppdatering på App Store neste gang?

 

Om noen har gode forslag her, så er det fint om dere kan ta det med en teskje forklaring, for dette er som dere forstår ikke min sterkeste side.....

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...