Gå til innhold

Har Kingston 8GB RAM (bilde), lurer på kompatibilitet med annen Kingston.


NorseGuy

Anbefalte innlegg

God aften!

 

(PS! Redigert dagen etter, siden ingen har svart ennå. Lurer på en annen generell sak: Er det slik at den MHz for RAM som vises under spesifikasjoner for en maskin ved kjøp - altså 1600 MHz var vist for denne maskinen - er den eneste frekvensen som hovedkortet takler av RAM-brikker? Eller kan hovedkortet takle alle andre frekvenser så lenge man holder seg til formfaktoren, DDR3 i dette tilfelle? Kan altså lite om dette, og forsøker å lese meg opp.)

 

Jeg har akkurat kjøpt en Acer Predator G3-605, og i den er det installert én (Kingston) 8GB RAM-brikke.

 

Jeg ønsker å ekspandere minnet på maskinen og tenker derfor på å kjøpe en ekstra 8GB minnebrikke. Jeg tenkte kanskj at jeg kunne beholde minnebrikken som allerede er installert, mens jeg forsøker å finne på nettet en RAM-brikke som vil fungere sammen med den eksisterende. Og som ikke særlig kyndig tenkte jeg at en av dere smartinger på feltet kunne hjelpe meg med kompatibilitet. :-)

 

Jeg synes det er greit med det visuelle i blant, så jeg har lagt opp et par bilder på mitt online fotoalbum.

 

Jeg åpnet maskinen fysisk og her er et bilde av minnebrikken som allerede var installert:

 

http://i224.photobucket.com/albums/dd54/NorseGuy/Diverse/Kingston%208GB%201600%20MHz_zpslktxrqfe.jpg

 

Altså er dette en Kingston 8GB 1600 MHz 240-pin.

 

CPUID viser denne informasjonen for minnebrikken:

 

http://i224.photobucket.com/albums/dd54/NorseGuy/Diverse/CPUID-RAM%208%20GB_zpsojw63cpb.jpg

 

og dette:

 

http://i224.photobucket.com/albums/dd54/NorseGuy/Diverse/CPUID%20-%20SPD_zpsnbfqid8s.jpg

 

Som sagt vet jeg ikke hvor identiske RAM-brikker må være for å kjøre knirkefritt sammen, men da jeg søkte på norske nettbutikker, så kom jeg over denne Kingston minnebrikken med samme størrelse, og lurer da på om denne vil kjøre godt sammen med den jeg allerede har i maskinen:

 

http://www.multicom.no/kingston-8gb-1600mhz-module/cat-p/c/p5143804

 

Noen tanker? Vil dette fungere bra, eller bør jeg kjøpe helt nye minnebrikker?

 

Mange takk for hjelp til dette.

 

Vennlig hilsen

 

Ken

Endret av NorseGuy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det slik at den MHz for RAM som vises under spesifikasjoner for en maskin ved kjøp - altså 1600 MHz var vist for denne maskinen - er den eneste frekvensen som hovedkortet takler av RAM-brikker?

 

Ikke nødvendigvis, men jeg finner ikke noe info om dette på spesifikasjoner så vanskelig å si. Regner med at du kan sjekke i BIOS.

 

Å ha to RAM-brikker av forskjellig merke er ikke noe problem. Hvis de har forskjellige spesifikasjoner så kan de begynne å tulle, men stort sett så skal systemet gjøre så alle brikker matcher de "dårligste" brikkene.

 

Hvis det blir krøll så tar ikke maskinen skade av dette og det er bare å fjerne en av brikkene så det er mer eller mindre umulig å gjøre noe feil :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for svaret ditt Dante's Inferno! Det var veldig hyggelig, og behjelpelig, for både meg og sikkert den andre personen som lurte på det samme. :)

 

I løpet av tiden jeg forsøkte å finne ut mer om RAM generelt, og mitt hovedkort spesielt, så fant jeg en interessant søkemotor for å sjekke hvilke RAM-brikker som vil passe til 'valgt' maskin i søket. Denne hjelperen jeg fant er fra Kingston, og er derfor spesifikt konstruert for Kingston sine minnebrikker. Jeg nevner dette fordi jeg tenkte at kanskje også personen over - som også lurte litt på de samme sakene som jeg - kanskje ville vurdere å sjekke sin maskin opp mot minnebrikker fra Kingston. Men som allerede etablert, så er det sannsynlig at minnebrikker av ulike merker vil fungere sammen, om spesifikasjonene ellers er er like. Vel, linken til søkemotoren jeg fant:

 

http://www.kingston.com/us/memory/search/options/

 

Min spesifikke konfigurasjon, viste at hovedkortet mitt takler ikke bare 1600MHz, men også 1833MHz også. Jeg lurer fremdeles på om hovedkortet kan takle enda høyere frekvenser men at det ikke er testet? Har noen tanker om dette på generelt grunnlag? (Jeg er ikke vant til å sjekke settinger i BIOS, men skal forsøke dette senere. :) )

 

PS! På en tre år gammel HP stasjonær maskin jeg har, hadde jeg fra starten av to forskjellige merker minnepinner, som hver var på 2GB. Jeg hadde tilfeldigvis kjøpt 2x4GB Kingston HyperX minnepinner for tre år siden, tiltenkt en annen maskin. Glemte disse RAM-brikkene inntil for noen dager siden. Så for to dager siden puttet jeg disse i maskinen sammen med de to eksisterende. Det er fire plasser til minnepinner i den gamle maskinen, så på blå/svart spor nr. 1/2, satte jeg inn Kingston 4GB minnebrikke + HP 2GB minnebrikke, og på blå/svart spor nr 3/4 Satte jeg inn Kingston 4GB + den siste 2GB brikken av et merke jeg nå ikke husker. Alle minnebrikkene hadde samme frekvens og 1.5 v spenning. Jeg kjørte så Memtest et par runder, og programmet viste ingen feil. Så nå har den gamle maskinen 12GB (vel, i følge Memtest og systeminformasjonen), og maskinen har ikke vist noen negative symptomer ennå. Men ut i fra det jeg har lest i det siste, så skal det visst være slik at når man kobler sammen RAM-brikker av ulike størrelser, så kveler det en del av kapasiteten. Men jeg leste videre at ofte så blir gevinsten likevel større, i hvert fall for en viss type bruk. Muligens at de helt like minnebrikkene på 2x4GB (Kingston HyperX) ville ha 'svart' raskere alene seriekoblet, altså når de alene er plassert i hvert sitt blåe spor? Men fordelen med å installere alle minnebrikkene var visstnok at man kan kjøre mange flere applikasjoner over lenger tid før systemet/minnet trøtner? Da blir spørsmålet om man vil ha en 'snappy' reaksjon på arbeidet sitt (altså kun ha minnebrikker av samme størrelse installert), eller heller velge å bytte bort litt av kjappheten (med minnepinner av ulike størrelser installert) for i stedet å kunne holde flere programmer åpne? <--- Har jeg forstått dette riktig?

 

God helg! :)

Endret av NorseGuy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...