Gå til innhold

Pc til videoredigering, Sony Vegas, maks 7.000


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal hjelpe en kompis med å bygge ny maskin til videoredigering.

 

Vi har SSDer og DDR3-minne fra før, men trenger forslag til følgende:

 

HK, CPU og GPU samt strømforsyning

 

Er det slik å forstå at GPU er mindre viktig for å kunne rendre raskt (1080)? Det er stort sett "korte" videoer på omtrent 500MB som skal produseres.

 

Alle innspill mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

GPU er mindre viktig hvis du ikke bruker den til å hjelpe på renderingen. Vegas har muligheten til å bruke CUDA-kjerner så et Nvidia kort er å anbefale pga det :) Jo raskere CPU jo raskere rendring er tommelregelen sånn delvis. Jeg kjører en i7 5820K på stock og GTX980, bruker CUDA-kjerner og CPU til å rendre, råfilmen er på ca 2-3GB pr minutt, rendrer da 1 minutt opptak på ca 1 minutt ved 30fps video.

 

Det viktigste for å få raskere rendring er å ha 2 harddisker, en for råfilmen og en for ferdig film så disken ikke trenger å lese og skrive samtidig. SSD anbefales ikke, etter hva jeg har lest, fordi de ikke gjør ting raskere og en vanlig HDD tåler fler overskrivinger. Kostnaden blir mindre per GB med HDD også selvfølgelig.

 

Det er en egen tråd for anbefalinger av strømforskyninger som er veldig bra.

 

Hvor lange er filmene og hvor lang renderingtid ser du for deg pr minutt med video? Bitrate etc på råfimene og ferdig film? Hva skal PC'en brukes til annet enn rendering? Vil du ofre litt renderingtid for å spare penger? Lettere å anbefale hvis jeg vet det

 

Hvis det kun er rendering så er det bare CPU og 2 harddisker som er noe vits å kjøpe etter min mening. Trenger ikke slenge 2-3-4 tusen i et skjermkort for å få 10% raskere rendring :p

Endret av Dante's Inferno
Lenke til kommentar

Med det budsjettet ville jeg gått for Intel sin entusiast plattform 2011-3. Men det betyr at du må kjøpe nytt ddr4 ram til ditt x99 hovedkort.

Her er en grei oppgraderingspakke med det du ser etter, som er innenfor budsjettet. Her er en billig og god psu, hvis du tar deg bryet med å håndtere kabler som ikke er modulære. Da gjenstår bare en tredjeparts cpukjøler.

Om 8gb blir for snaut er opp til deg å avgjøre. Alternativt kan du selge det du har av ddr3 ram på bruktmarkedet og kjøpe fler ddr4 sticks.

Lenke til kommentar

Takk for innspill. X99-pakken vil nok sprenge budsjettet ganske fort, mtp at jeg må da kjøpe mer RAM, kabinett og PSU.

 

Hva tror dere om dette oppsettet:

 

https://prisguiden.no/liste/154317

 

Trenger forslag til et rimelig skjermkort. Dette er en ren videoredigeringsmaskin - 0 gaming.

 

Det gjør ingenting om vi kommer under budsjett (det skal brukes av en idrettsklubb med begrensede midler :) )

 

Tror likevel jeg kommer til å bruke SSD, men da kanskje 2 stk - en for OS/råfilm og en for output? 

Lenke til kommentar

0% gaming og helst spare penger så ville jeg gått for dette skjermkortet https://www.komplett.no/msi-geforce-210-1gb-physx-cuda/763492

 

Denne pakken er https://www.komplett.no/opgraderingspakke-intel-core-i5-4460/783614 mer enn nok da jeg antar at renderingtid ikke er superviktig, gjør ikke noe om du må bruke 1 time istedenfor en halvtime hvis det ikke er mye som skal rendres og forskjellen er vel 1 kaffekopp eller 2 :p Så kan du slenge inn RAM'en du har også

 

PSU kan du ha noe som den her (tilfeldig eksempel) https://www.komplett.no/cooler-master-v650s-650w-psu/795284 du trenger nesten ikke noe Watt da du ikke har noe skjermkort som suger strøm. Les tråden om PSU'er og ta en av de billigste.

 

Da er du nede i 4.000,- kroner så hvis du trenger Windows eller kabinett så har du råd til det i budsjettet også.

 

Det er absolutt ikke noe vits å gå for et kraftig i7 oppsett hvis du har tid til å vente og ikke har noe behov for å masseprodusere videoer som har en "deadline" :) Spar heller pengene og kjøp heller noe annet utstyr til klubben :thumbup:

 

Edit; Oppsettet du har linket til er flottners det :) Kjøp skjermkortet jeg har linket til så er du i boks.

 

Edit2; Bruk en SSD for råfilmer og en for ferdige, det hjelper veldig på renderingtiden, men jeg anbefaler fortsatt å bruke harddisker.

Endret av Dante's Inferno
Lenke til kommentar

Overklokket i7 5820K (2011-3 og DDR 4) eller overklokket 4970K (1150 ogDDR 3) er de som er best, egentlig eneste valget vil jeg si :p og et GTX 970/ 980 hvis du vil bruke CUDA kjerner. Hvis du ikke skal bruke CUDA for å rendre så kan du kjøpe skjermkortet jeg linket til. Rask RAM og mye RAM er ikke veldig viktig da det bare trenger å ta imot og sende ut like kjappt som harddisken kan skrive og lese. Håper det hjelper :)

 

Husk god kjøling da en CPU som ligger på 90+ belastning konstant lager mye varme. Har en Hydro H60 selv og CPU ligger på +-65 grader med 90+ load.

 

Edit; GPU https://www.komplett.no/msi-geforce-210-1gb-physx-cuda/763492

CPU https://www.komplett.no/intel-core-i7-4790k/817261

HK https://www.komplett.no/gigabyte-ga-h87-hd3-socket-1150/781723

Kjøler jeg kan anbefale er vel den jeg har https://www.komplett.no/corsair-h60-hydro-series-cpu-kjler/769223 enkel å montere samtidig som den gjør det den skal.

PSU vet jeg ikke helt hva jeg skal anbefale, men du trenger ikke noe dyre greier siden, som sagt, det ikke er noe GPU som trenger mye kraft.

 

Edit2; Litt usikker på kvalitet på Gigabyte HK så kanskje et Asus isteden https://www.komplett.no/asus-z97-p-socket-1150/818283 ? Jeg har hatt bra erfaringer med Asus

Endret av Dante's Inferno
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...